måndag, maj 05, 2014

En fantastisk helg på många sätt!

Det blev en helt fantastiskt innehållsrik helg i huvudstaden denna gång, inte minst om man betänker väderspelet. Hur många gånger har man upplevt både sol, regn, hagel och snö under en och samma helg? Denna första helg i vårmånaden maj lyckades vi!

Men det var ju inte allt vi lyckades med utan planering. Planeringen innehöll egentligen bara två säkra punkter, utöver resan med Silverlinjen, och de två var två nätters boende på Södermalm och ett besök på Göta Lejon för att se Priscilla på fredagskvällen. Båda två utföll till belåtenhet :-) Priscilla var en upplevelse på många plan. Vilka kostymer! Vilken rekvisita! Vilken scenografi! Och vilka konstnärliga insatser! Där rymdes både råa skratt och en och annan tår i ögonvrån utöver den fantastiska musiken som fick det att gunga i hela salongen och i hela kroppen. "Hallelujah, it´s raining men" minsann!

På fredagskvällen fick vi se en man med tjeckisk landslagsjacka i hotellfoajén... Hmmm... Oddset Hockey Games skulle pågå i Globen och Johanneshov den här helgen, och vi hade lite lösa planer på att se matchen Ryssland-Tjeckien på lördagseftermiddagen, men kunde det vara så att det fanns spelare på hotellet där vi bodde? Vi åt frukost länge på lördagsmorgonen, och minsann, där kom de! Hela det tjeckiska laget trampade in, och sist kom the greatest of them all :-)

Edström och Jagr: männen, myterna och legenderna ;-)
Alltså, jag har ju inte ofta försuttit rejäla chanser... När jag nu vet att 42-årige Jaromir Jagr, en olympisk mästare och världsmästaremed två Stanley Cup-titlar och dessutom skyttekung i NHL fem gånger varav fyra på raken och med nr 68 på tröjan av ett mycket speciellt skäl, är goe liberalens stora idol i hockeysammanhang så var det inte läge att sitta still. När han passerade mig på någon decimeters avstånd och mobilen låg i väskan så var det inte svårt att säga "Mr Jagr, please let me take av photo".Visst ser liberalen lite starstruck ut? ;-) Jag säger inget om det, jag förstår honom. Det där är en legend.

På eftermiddagen gick vi på hockey. Ryssland slog Tjeckien med 6-0. Jagr gick av isen efter en period. Jag tror inte att det finns ett samband med vår lilla frukostdate. Laget spelade helt enkelt inte bra nog.... och jag skäms inte för att jag som ni vet håller på Ryssland i hockey ;-)

Malin Björk och jag, ettan och sexan på EU-listan
Men innan vi gick på hockey så träffade jag ett par glada partikamrater på Vänsterpartiets valupptakt på Medborgarplatsen inför EU-valet :-) Visserligen småregnade det under torgmötet, men gemenskapen värmde ändå och kaffet smakade gott. Jag tittade mig runt omkring och upptäckte att det var en brokig skara som stod där och lyssnade och en lika brokig skara var med och arrangerade. Kanske finns det plats för även mig i det här sammanhanget, en kristen feminist och socialist som dessutom är lyckligt gift med en folkpartist? Ja, i ett parti som ser mångfald som en tillgång så bör det inte vara omöjligt.

Sjöstedt och Axelsson Edström, två socialister födda på samma dag som Jesus (fast han föddes ju nästan 2000 år före oss förstås) ;-)
Nu kör vi hårt tillsammans för både ett högt valdeltagande och för ett gott resultat! Minst två mandat ska det bli, och vi ska hålla rasisterna så långt bort från inflytande som det är möjligt! EU behöver en stark feministisk och socialistisk grupp, och vi ska vara en del av den, en del som inte kompromissar med kvinnors rättigheter och möjligheter, med arbetsrätten, med människors välfärd och med klimatutmaningarna.

Idag är vi hemma igen. Det är inte fy skam det heller när man ser hur vårblommorna sprider sig och solen skiner från en klarblå morgonhimmel. Visst har det varit kallt i natt, men balkongblommorna som vi planterade så omsorgsfullt bara för ett par dagar sedan klarar kylan galant åtminstone än så länge (och jag som ju gillar kyla betydligt mer än värme klagar inte!). Blommorna behöver sol, näring och vatten just nu och värme så småningom för att blomma ut ordentligt. Egentligen är det inte så mycket annorlunda från vad vi människor, i bildlig mening, behöver för att må gott och utvecklas. Det är ju inte så himla svårt att förstå, om man tänker efter.

Inga kommentarer: