onsdag, april 09, 2014

Våga låta!

Idag var det avslutningsdag för en av mina körer, Studieförbundet Vuxenskolans Våga-låtakör (fortsättningsgruppen). Vi bestämde oss för att bjuda in till en minikonsert i repetitionslokalen, och det kom en liten publik som applåderade entusiastiskt. Fattas bara annat när man får umgås med det här fina gänget!

Det hela gick jättebra! Glada kördeltagare gjorde sitt allra bästa, och vi sjöng Beatles, svenska trubadurtoner, dansk kärleksvisa och 60-talspop bland annat. Att sjunga i kör är verkligen friskvård! Jag hoppas att vi kunde inspirera publiken också till att pröva den här typen av aktivitet framöver. Att sjunga tillsammans är något som är magiskt. Jag vet faktiskt inte vad som händer, men man frigör krafter som man inte visste att man hade när man spränger gränser som man inbillar sig att man har bara genom att sjunga tillsammans i grupp!

Och sedan var det inte nog med detta. Efter den här minikonserten hade nybörjargruppen i Våga låta sitt näst sista kurstillfälle, och som dom sjöng idag! Det här handlar om människor som verkligen vågar låta inom ett nytt område, och idag lärde vi oss tre tvåstämmiga sånger. Alltså, dom har gjort sådana oerhörda framsteg, och gruppen är helt underbar. Det är tillåtande, mycket skratt, visserligen många pannor rynkade i veck då och då när det är svårt, men svårigheterna tar vi oss över. Det finns ju så mycket glädje i musiken, och speciellt i den musik som man är med och skapar med andra!

Vi har bara en enda kväll kvar. Det blir i sanning tomt sen på onsdagarna när båda grupperna har slutat... Du som aldrig vågat låta, gör det nån gång i livet! Jag lovar dig, du kommer inte att ångra dig!


Inga kommentarer: