tisdag, april 08, 2014

Så det kan bli!

Jag blev helt enkelt bara uppringd av en journalist och så blev det så här.
Så det kan bli ;)

I artikeln, som har studier som fokus, nämns ingenting om att jag kandiderar till EU-parlamentet för Vänsterpartiet i valet den 25 maj. Det är ganska lättförståeligt med tanke på ämnet. Kanske finns det ändå anledning för mig att förtydliga: Jag kandiderar. Så klart.

Men med utgångspunkten att jag står på listans sjätte plats, att vi idag har ett enda mandat och att vi som parti i regel inte uppmuntrar eller stödjer personvalskampanjer så tror jag att det kan vara svårt att ta sig in i parlamentet. Visst blir vi starkare i vårens val än vi blev förra gången, men sex mandat är ganska mycket och bör jämföras med att broderpartiet Socialdemokraterna (som även om jag och fler med mig inte vill det, brukar vara avsevärt mycket starkare än Vänsterpartiet räknat i väljarstöd) vid valet 2009 fick just sex mandat. Visserligen finns det en liten förändring i attityd gentemot personvalskampanjer även från vårt håll, det ser jag i den pågående valrörelsen, men jag tror ändå att det blir svårt. Man kan ju inte lägga alla ägg i en enda korg i det här läget. Det finns en icke-försumbar risk att jag INTE kommer till Bryssel i höst, men livet måste ju fortsätta ändå. Man måste ha alternativ!

Men, som sagt, jag är oerhört glad över att partikongressen i januari gav mig förtroendet att stå relativt högt på listan, och jag bedriver kampanj för partiet så gott jag kan. Att springa i trappuppgångar med flygblad, delta i debatter och skriva artiklar är jag van vid när det vankas valrörelse och jag har inlett arbetet, dock med en begränsning: Jag måste ju försörja mig samtidigt. Denna gång blir det alltså lite annorlunda än förr, och inte bara med tanke på att den lokala förankringen är försumbar, men det ska gå det också!

Hur som helst, jag lever i nuet. Vad som händer i morgon vet jag faktiskt inte, men det gör inte så himla mycket. Man är väl flexibel ;-)

Och så en liten uppmaning: Glöm inte bort att rösta i EU-valet den 25 maj. Rösta gärna på en vänsterpartistisk Ninjafeminist som ser möjligheterna och som inte viker ner sig när det blåser!

Inga kommentarer: