fredag, april 04, 2014

Att unna sig att vara stolt...

Ingen kan väl ha undgått min passion för körsång. Jag är i själva verket Guds störste klåpare på området men jag får uppleva massor av guldkorn i form av människor som delar med sig av sin glädje, av sin entusiasm och av sig själva. Det där med att skapa tillsammans i en tillåtande atmosfär är fullständigt fantastiskt!

Jag har hand om flera körer för tillfället. Två är i Studieförbundet Vuxenskolans regi. En av dem är en nybörjarkör och syftar till att deltagarna ska börja våga använda sin röst tillsammans med andra. För en del är det allra första gången. Jag beundrar alla deltagare som vågar spränga gränserna på det sättet! Och vi har riktigt roligt när vi träffas 1,5 timme på onsdagskvällarna. Det sjungs av hjärtats lust och det är på riktigt! Men nu börjar kurstillfällena ta slut. Vi har bara två gånger kvar. Det kommer att kännas tomt...

I onsdags utmanade jag gruppen ganska ordentligt. Vi övade stämmor och kanon och det gick himla bra. Det är mycket skratt och en härlig och tillåtande stämning men nu var vi ute på ganska hal is. Jag passade på att fråga: "Hur känns det?". En av deltagarna svarade: "Jag är stolt över mig själv!".

När jag åkte hemåt förstod jag hur stort det där egentligen var. Tänk att kunna känna sig stolt över sig själv! Hur många gånger gör vi det? När unnar vi oss det? Hur ofta utmanar vi oss själva på nya områden och känner att vi lyckas? Vi borde göra det oftare! Vi borde göra det mer! Sanningen är ju att vi alla kan utvecklas, att alla har gåvor som ligger outnyttjade och att alla har RÄTT att vara stolta över sig själva.

Jo, jag vet att det kan låta som att Floskelfabriken har en produktionstopp just nu i det här blogginlägget. Faktum är dock ändå att det jag säger är helt sant. Många skulle må så oerhört mycket bättre om vi kunde skapa det tillåtande klimatet som skulle sänka trösklarna för oss. Det första steget är att utmana sig själv i det lilla och känna stoltheten. Kanske är det en ny erfarenhet? Upplev den!

På onsdag i nästa vecka har fortsättningskören i Våga låta-konceptet sin sista träff för terminen. Det är också en härlig grupp men där har vi hållt på lite längre och vi sjunger i stämmor så gott som rakt över. Kl 19 i IOGT-lokalen på Västerlånggatan i Kalmar delar vi med oss till alla som vill komma och lyssna! Vi sjunger för och med alla och berättar om vad vi har gjort under vintern och våren. Musik ska byggas utav glädje, och det gör vi! Stoltheten får man på köpet! Och skratten, ja.... Dem kommer man inte undan!

Inga kommentarer: