söndag, april 14, 2013

Vi bestämmer... Och spelar roll!

Dagens tema var "Den gode herden". Kyrkan var full av scouter och som ett drama illustrerades berättelsen om herden som hade 100 får. Vi fick följa herden Arvid som letade efter det hundrade lilla lammet Bertil som hade gett sig av på upptäcktsfärd i skogen på alldeles egen hand och gått vilse. Det hela slutade lyckligt: Arvid hittade Bertil och ställde till med fest med de andra fåren.

Det är inte bara får som går vilse. Det gör vi med, ganska rejält vilse till och med. Det sköna i kråksången är dock att det alltid går att hitta hem igen. Man kan, som GPSen gör numera, "räkna om rutten" när man kör in på fel väg och inte gör en U-sväng snabbt som ögat. Vi kan få en chans till.

Det är väl skönt? Det är inte kört, vi får en ny dag i morgon "med blanka ark och nya kritor till". Vad gör vi då av morgondagen? Ja, det är vi som bestämmer. Möjligheten finns att välja rätt väg med hjälp av Herden, om vi vill. Vi kanske inte kan välja precis HUR som helst eller VAD som helst, men det finns bättre och sämre val att göra i de allra flesta situationer, och de val vi gör spelar roll, såväl för oss själva som för andra.

Livet är nu. Låt oss göra det bästa av det!

Inga kommentarer: