tisdag, april 16, 2013

DÄR går gränsen!

Min dotter med sambo tog hand om en liten frusen hittekatt i vintras. Han var uppskattningsvis ca två månader gammal, okastrerad men rumsren. Han fick namnet Franz och blev kastrerad efter alla konstens regler i början av mars. Och så växte han rejält. Han blev STOR, men inte tillräckligt stor för att växa i sina gigantiska öron ;-)

Nu bor ju inte dottern i en idealisk lägenhet för en katt. Eftersom det är studentboende i södra storstaden så funkar det inte för katter att gå ut. De kommer helt enkelt inte in igen. Att hoppa upp och visa en tagg för digital läsning övergår de flesta katters förmåga, åtminstone tror JAG det. 50 kvadratmeter blir då i minsta laget för en pigg liten kattpojke att vistas på. Därför gav Franz sig på dotterns fötter för att leka. Ju längre tiden gick, desto värre blev det. Till slut fick hon gå med gummistövlar inomhus för att inte få tårna sönderbitna, och ni som har sett hennes fötter vet att dom är hiskeligt små redan från början. Man började alltså leta efter ett annat hem åt Franz.

Vi det laget började ju jag bli lite orolig i själen. Jag har visserligen aldrig träffat Franz, men jag har hört talas om honom och han var ju en liten familjemedlem. Faktum är att Franz började kännas som ett litet barnbarn, i brist på "riktiga" barn i familjen. Det gjorde lite ont i hjärtat faktiskt att han skulle lämnas bort. Dottern tycker att jag är knäpp. Det är inte helt omöjligt att hon har rätt. Dessutom tål jag inte katter....

Nåväl, Franz fick ett nytt hem i fredags. Han hamnade hos "farfar och farmor" på den småländska landsbygden. Där kan han få springa fritt både inne i ett stort hus och utomhus och där finns möjlighet att leka med både hundar och andra djur. Det blir nog jättebra, och dessutom så stannar han ju inom familjen. Rapporter hittills talar om en smärre succé. Franz är numera Kaiser Franz of Algutsboda, och visst ser han väl en aning majestätisk ut?
(Foto: Emmy A E)

Jag har dock gjort en sak fullständigt klar: Den dag det kommer riktiga barnbarn ska de inte placeras ut på bygden! DÄR går min gräns!

Inga kommentarer: