söndag, mars 10, 2013

Dagen efter....

Så var de unga tu lyckligt förenade efter en vigsel i Lötenkyrkan full av spontana applåder och glada tillrop. Till och med ingångsmusiken funkade bra (men Bach lekte förmodligen karusellen i graven under min tolkning av Jesus bleibet meine Freude), även om jag tycker att det var en nyckfull orgel som betedde sig en aninga självsvåldigt ;) En internationell dag med svenska, engelska och tyska inslag i salig blandning (och med en viss grad av språkförbistring, åtminstone för min del) tog ut sin rätt framemot kvällen och man blev rätt slut i huvudet. Hur som helst, jag önskar Mattias och Berit all lycka och Guds rika välsignelse :)

När bröllopsfesten igår började lida mot sitt slut nåddes jag av nyheterna från dagens andra stora evenemang. Tänk vad konstigt människor kan rösta! Trots höga ambitioner och god vilja så blir det ändå pannkaka och härdsmälta till slut. Nej, man kan inte säga att folk röstar fel, men visst kan man tycka att det mänskliga beteendet är en smula märkligt ibland när originalitet och kvalitet nedprioriteras till förmån för yta och glättighet... Men som sann demokrat får man helt enkelt acceptera resultatet men absolut inte bita ihop, för nu är det snarare tvärtom som gäller till nästa år :)

Vi kan bättre, väldigt mycket bättre! En nation som fött stora artister och musikskapare har betydligt mer att ge än den lättsmälta "You".


2 kommentarer:

Thore Berggren sa...

Nej, man kan inte säga att folk röstar fel, men visst kan man tycka att det mänskliga beteendet är en smula märkligt ibland när originalitet och kvalitet nedprioriteras till förmån för yta och glättighet...

Oj, ett tag trodde jag att det var medlemsomröstningen i Vänsterpartiet (den om att ingå i den nya majoriteten) som du tänkte på, men sedan såg jag till slut att det var en annan form av glättighet och yta som du tänkte på.

Så skönt... kan man tycka.

Birgitta Axelsson Edström sa...

Det finns nog många omröstningar som man kan reflektera över.... Inte minst Melodifestivalen alltså ;)