fredag, juli 06, 2012

Nattjobb???

Det fanns en tid när jag inte drömde på nätterna, men nu har mina drömmar kommit tillbaka i full styrka. Jag tror att det är ett tecken på att jag mår bättre. Jag har alltid drömt mycket och dataljerat och jag har också den stora förmånen att för det mesta minnas en hel del när jag väl vaknar på morgonen. Jag har förstått att det inte är alla förunnat.

Den gångna natten har rymt en himla massa olika episoder. En av dem handlade om en fest som pågick i två hela dagar och där våra gäster, vilka jag av integritetsskäl inte nämner vid namn, hade en enda stor sak att diskutera men valde att inte göra det eftersom det hela var för känsligt. Istället hittade vi dem asberusade i olika delar av lägenheten. Tolkning, någon??? ;-)

En annan episod handlade om att jag hade fått ansvaret för att flagga här på gården, men jag lyckades inte lösa det där med att fästa flagglinan tillräckligt snyggt. När åskådarna hånade mig för den trassliga knuten blev jag arg och lämnade alltihop, flaggan rasade ner och jag gick in och diskade istället. Framgångsrik strategi, städmani eller hån av fosterlandssymbol??? OBS: Det HAR inte hänt alltså! ;-)

I en fjärde dröm fick jag sänkt betyg i engelska på grund av ett uruselt skriftligt läxförhör. Jag hade typ 380 poäng av 500, och allt beroende på att jag hade övat med ett Luciatåg istället för att läsa läxor. Vad betyder det? Jag kan inte fråga min engelsklärare heller, för han finns inte mer..... men i drömmen satt han och rättade mitt prov och förklarade pedagogiskt att han hade förhandlat med överläraren så att jag fick behålla mina svenskabetyg om han sänkte engelskan. Skumt va?

Den femte drömmen berättar jag inte. Det är en känslig intern partiangelägenhet ;-) Den sjätte var däremot ganska kul. Goe maken och jag skulle anordna en nyårsfest. På nyårsaftonens morgon hade vi dock fortfarande inte gjort några förberedelser och hur menyn skulle se ut visste vi inte heller. Då kläckte jag idén om ett knytkalas med pajbuffé, dvs alla gäster skulle ta med sig en paj och så stod vi för sallad, bröd och dricka. Inte helt fel, eller hur? Nåja, en av våra frukostgäster, i övrigt en god vän och helnykterist från min församling, satt med ett glas vitt vin framför sig vid filtallriken (bara DET är liksom helt otroligt!) och utbrast "NÄ, PAJ SMAKAR JU INGENTING!!!!" Nästa kommentar från henne var ännu bättre: "Ska ni ha paj så tänker jag minsann dricka min egenkryddade sprit till!" :-D

Nåja, hjärnan jobbar effektivt nattetid, det kan ni skriva upp. Hur friskt det hela är lär väl de vise kunna filosofera kring. Jag nöjer mig med att konstatera att jag mår bra. Det räcker långt! Och dessutom gillar jag paj, men definitivt inte sprit oavsett om den är egenkryddad eller inte ;-)


Inga kommentarer: