fredag, juni 01, 2012

Demokratisk logik

Det är väl inte alltid det är jättekul att vara med på bild i tidningen:
Insändare i Barometern 31 maj

Här blev man alltså, visserligen tillsammans med företrädare för många andra partier, vald som lämplig illustration till en text som inkompetensförklarar politiker i största allmänhet enligt devisen Om en politiker är dum i huvudet så är alla det. Det följer inte direkt logikens lagar, men det gör nog inget. Är man lagd åt det hållet att man gillar generaliseringar så skiter man nog i logiken.

Innehållet i texten kan jag till viss del förstå, men sanningen är ju den att det inte direkt står folk på kö för att engagera sig politiskt i vårt samhälles nutida drift och framtida utveckling. Hur hanterar vi det problemet? Och VEM ska hantera det? Har inte alla ett ansvar där?

Jo, det har ALLA i en demokrati. I en demokrati röstar man nämligen fram de företrädare man vill ha, och man får precis dem som man har röstat fram. Så enkelt är det. Att vara politiker är inget yrke, det är ett förtroendeuppdrag som bygger på att man har människors stöd och på att man VILL göra nåt för nutid och framtid. Vill man hålla sig utanför är det helt OK, men då har man samtidigt avsagt sig sin påverkansmöjlighet. Politikerna som man kallar "DOM DÄR" är nämligen den skock människor som har fått förtroendet att vara ledande av väljarkollektivet. Underkänner man valresultatet eller?

Det finns ett missförstånd här dessutom: Man föds nämligen inte till politiker eller ens in i ett parti, man ENGAGERAR sig. Och är man inte nöjd med de företrädare som har engagerat sig partipolitiskt och blivit framröstade så får man se till att rösta in andra nästa gång. Det står var och en fritt att kandidera dessutom!

Jag är inte nöjd med riksdag och regering. Jag är inte nöjd med den politik som förs. Jag tänker se till att få till en förändring, men att gå så långt som att hävda att den borgerliga alliansen saknar kompetens och kunskap gör jag inte. Vad de saknar är hjärtat på rätta stället, och det jag vill göra till 2014 är att se till att hjärtlösheten byts ut mot folk som just HAR ett glödande rött hjärta på rätta stället, till vänster. Jag tycker nämligen att det är mycket bättre att agera än att bara gnälla. Ansvaret för samhället måste vi ta gemensamt, och då ska var och en dra sitt strå till stacken. Det är rättvist, och dessutom logiskt.

Inga kommentarer: