söndag, maj 20, 2012

"Livet är som en påse"

Jag har haft en mycket skön och avkopplande helg med tre dagar i Ronnebys underbara brunnsmiljö. Vi har badat, promenerat, bubblat och bara njutit av helgen. Trollsjön, bäckahästen, mandarinanden och Contan fick sina traditionella besök. Det kändes både gott och oerhört välbehövligt. Helgen avslutades med en hemmasöndag med föräldrarna på besök för middag och fika, tre poäng för ÅFF och ett VM-guld till bästa hockeylaget. Jag klagar inte på livet. Jag mår gott.

För det mesta, alltså. Det gäller att man tar tillvara de stunderna, för livet består ju av så mycket blandade ingredienser, alla sorters relationer och sammanhang. Kan man se till att bevara det fina och harmoniska i sig själv så kan man stå ut med en viss grad av disharmoni runt omkring då och då. Så ser ju livet ut från och till. Det är bara att acceptera det.

Man kan inte regera över andra, men det man kan göra är att bestämma sig för hur mycket andra ska ha rätt att påverka ens eget välmående. För visst är det så att alla människor man har runt omkring sig inte alltid vill ens eget bästa till 100%. Det måste man acceptera och hantera. Huvudsaken är att man vet att man själv har rent och hälsosamt mjöl i sin egen påse. Andra får ta ansvar för sina påsar, och vad som finns däri vet vi ju inte. Och kanske viktigast av allt: Det är bäst att låta bli att ens fundera över det! Men ställ gärna frågan direkt om tillfälle uppstår. Kanske leder det till en bättre miljö och en bättre vardag både för dig själv och andra :-)

Inga kommentarer: