onsdag, februari 29, 2012

Kan man lagra endorfiner?

Vissa dagar får man ger energi än man ger ut. Andra dagar, och i ärlighetens namn är det vanligare, ger man ut mer än man får igen. Då blir man rätt sliten framemot kvällskvisten. Idag har jag dock den stora lyckan att få uppleva en dag av den förstnämnda typen.

Jag var nämligen inbjuden till Birgittakyrkan under eftermiddagen för att på deras dagträff berätta om "Människan bakom namnet". Det gjorde jag, i ord och ton, och det var verkligen roligt. Trevliga människor, underbar stämning och mycket folk var det, samt gott kaffe förstås. Jag är inte så van vid att göra sådana saker, även om jag i lördags gjorde en liknande grej på HRFs årsmöte, men då var det mer "opersonligt" än det var idag. Jag gjorde några nedslag i livet, berättade om viktiga människor och kryddade det hela med några pianostycken samt texter av favoritpoeten Bengt "Cidden" Andersson, Ingemar Olsson, Ingmar Johansson och Björn Afzelius. Det blir en härlig blandning av arbetar- och idrottsperspektiv, fri- och högkyrklighet och politisk radikalism. Det är på nåt sätt helt enkelt jag. Jag håller hårdnackat på arbetarlaget i fotboll, är inbiten socialist och personligt kristen. Take it or leave it liksom ;-)


Tack Ulrika Sohlberg Bengtsson för att du frågade mig och tack till alla som var med! De härliga lila tulpanerna står och lyser på köksbordet i en lila vas så vi är inte bara politiskt utan även liturgiskt korrekta i det Axelsson-Edströmska hemmet ;-)

Nu är jag pigg och glad. På något sätt får jag endorfiner så det sprutar ur öronen av såna sammankomster :-) Och vet ni, det kan jag sannerligen behöva. Morgondagen lär nämligen medföra en och annan prövning av mindre angenämt slag. Frågan är alltså: Kan man lagra endorfiner? Eller måste landslaget slå Kroatien ikväll också om endorfinerna ska räcka även i morgon? I så fall hoppas jag att Guidetti får chansen att spela mer än 90 sek på slutet och att Zlatan inser att han är med i ett lag och inte spelar ensam. Då finns chansen!




Inga kommentarer: