onsdag, april 27, 2011

After work, öppenhet och olika spadar

Idag har jag haft ledig kväll. Det händer inte alltför ofta. Man njuter av de få kvällarna då man får råda över tiden själv. Just den här kvällen gick vi på after work. Mysigt, även om det för en vegetarian som jag bara finns morotsbitar, bröd och nån vit dressing att välja på som fast föda. Det är tur man har lite kex hemma i alla fall annars hade framtänderna och öronen börjat växa direkt:-)

För övrigt är budgetarbetet i full gång på dagarna samt det sedvanliga politiksnacket. Jag vet inte riktigt vad man ska tycka egentligen. Det tisslas och tasslas om ditten och datten och var och en försöker göra sig själv viktigare än vad som är fallet. Jag försöker hålla en viss distans till allt det där och satsar hellre på att ha ett ben i verkligheten.

Överhuvudtaget är jag lite trött på hemlighetsmakeri just nu. Öppenhet är för det mesta att föredra. När man inte klarar av att vara offentlig med det som rör det offentliga så är det nog tyvärr en hund begraven nånstans, eller åtminstone så är det svårt att hävda att så INTE är fallet. Därför ska till exempel nämndsmöten vara öppna för allmänheten så att diskussioner, debatter och beslut blir kända.

Apropå det, sjutton vet om jag inte håller på att ändra mig lite när det gäller inställningen till personval. Den är, liksom i de flesta andra frågor, en mer komplex fråga än vad man tror vid första anblicken. Visst är en spade en spade, men den kan faktiskt vara både rosa och brun, ha trähandtag eller plasthandtag (eller som i Ungern inget handtag alls) och vara gammal eller ny. Det finns alltid fler sidor av saker.

Utom när det gäller morötterna på after work. De är orange och smakar precis likadant allihop. Det tycker nog både kaninerna och jag, men de störs nog inte av det riktigt lika mycket.

Inga kommentarer: