tisdag, februari 08, 2011

Dagens KS

Så har man landet i vardagen i Kalmar efter en sejour i Stockholm och i Jönköping. Här blåser det stormvindar så direkt lugnare blev det väl inte på hemmaplan.

Idag har jag varit på kommunstyrelsen, för första gången sittande vid sammanträdesbordet. På väggen finns en stor skylt om att det finns hörslinga i lokalen, men fungerar den? Icke sa Nicke. Och det tänker jag inte acceptera en gång till. Det är pinsamt. Ännu mer pinsamt är det ju när handikapp- och pensionärsråden sammanträder i samma lokal och inte heller då har teknikstöd i tillräcklig omfattning. Hur pinsamt är det på en skala tycker ni??

Vi hade en hel del splittring i de politiska cementblocken idag. Det handlade om transportplan och vindkraft. Vad gäller vindkraft så diskuterades bland mycket annat om det fanns fornminnen i Halltorp. Det är klart att det finns. Det stod i varje fall i underlaget till dagens beslut. Beslutet, som innebar att man tillstyrkte ansökan om att bygga kraftverk söder om Halltorp, röstades idag igenom av en majoritet bestående av S, MP och C. Vi i Vänsterpartiet förenade oss däremot med tre andra borgerliga partier och ville lyssna mer på Halltorpsbornas argument och intressen. Det var ett svårt ärende, men är man som jag underdog av naturen så är det svårt att inta något annat perspektiv än just detta.

Fornminnen finns förresten på många platser. Jag tyckte mig identifiera ett och annat i den borgerliga argumenationsfloran och värderingsgrunden ;-)

Inga kommentarer: