tisdag, januari 11, 2011

Gnäll inte längre, gör nåt!

Ibland får man faktiskt besinna sig lite grann och välja väg med förnuftet. Annars kan det bli fullständigt fel.

Visst, vi gjorde ett skitval. Vi fick inte en ny rödgrön regering. Vi gick tillbaka som parti. Efter valet tappade vi vårt trepartisamarbete och självförtroendet fick sig en rejäl törn liksom självbilden. Det kan man tillåta sig. Det är OK att tjura efter valet, men nu måste man rycka upp sig. Det enda vi kan förändra är framtiden och oss själva. Andra kan vi knappast göra nåt åt, utan var och en sköter sig själv och fattar sina egna beslut. Det gäller såväl enskilda som andra partier och organisationer.

Vi har en borgerlig alliansregering som fortsätter att följa sin uppgjorda strategi att göra Sverige mer orättvist och mer kallt och där människor i allt högre grad hamnar utanför välfärdsbygget. Med nya skattelättnader för dem som redan har resurser kommer det att bli mindre resurser att fördela till dem som inte kommer i åtnjutande av privilegiet att ha ett vanligt jobb. Detta är inga nyheter. Vi har sett detta i åtminstone fyra års tid. Och tyvärr tyvärr tyvärr har svenska folket sagt att det är precis så man vill ha det i fyra år till. Man vill ha Fredrik Reinfeldt som statsminister. Majoritetens vilja gäller. Det är det som kallas demokrati.

Vi behöver inte tycka att det som sker är rätt. Det gör inte jag, men jag måste acceptera att vi har en folkvald regering som har fått förtroendet att genomföra den både huvud- och hjärtlösa patriarkala politiken och jag måste acceptera att regeringens olika företrädare kommer att framföra politiska argument för sina idiotåtgärder. Men, det finns en stor del av spelplanen som är fri från spelare, nämligen oppositionens del. Där finns HUR MYCKET SOM HELST ATT GÖRA!

Så igång med er, ni som inte är tillfreds med regeringens politik, ut och agitera! Skriv inlägg, lägg förslag i nämnder, styrelser och parlament på olika nivåer, anordna manifestationer och se till att ni hörs! Bilda opinion! Här finns ett utrymme som vi ska fylla! Lämna inte WO i den matchen och sitt inte och sura för att ni inte tycker att andra gör sitt jobb. Gör det jobb du kan göra! Sverige och vår befolkning behöver dig! Och snart är det val igen. Då har vi chansen att ta över!

Inga kommentarer: