tisdag, november 30, 2010

Reflektioner i vintertider

Alltså, jag gillar ju snö. Och jag gillar kyla. Och jag gillar vinter. Jag är född mitt i julen så det kanske är en förklaring. Jag kan hur som helst inte hjälpa att jag helt enkelt gillar vintersäsongen. Då mår jag som allra bäst.

Och det här är MYCKET osvenskt. Det är så osvenskt som det kan bli. Man SKA nämligen älska sommaren. Man SKA älska värmen och man SKA vara lycklig när svetten rinner hela dagen, solen bränner blåsor på skinnet och det är så varmt på nätterna att man får andnöd. Då SKA man må bra.

Det gör inte jag. Jag AVSKYR värmen och fullständigt HATAR den där solstressen som yttrar sig i att man måste vara ute och ta vara på soltimmarna för "man vet ju aldrig när solen försvinner och regnet kommer". Ja, när kommer det välsignade regnet??? Jag skulle vara ute och dansa regndans under de allra hetaste dagarna bara jag trodde att det fungerade (men det gör det ju inte). Visst är det skönt med uteserveringar, men såna väger inte upp värmeeländet.

Jag borde flytta till Luleå eller Boden. Det säger många. Tyvärr hjälper ju inte det ett dugg. Jo, på ett sätt: JAG mår bättre med ett nordligt väderläge, men det ändrar ju inte klimatet här i Kalmar. Jag lovar, om JAG flyttar norrut kommer det fortfarande att vara lika kallt här och komma lika mycket snö som om jag bor kvar i söder. Möjligen kan det finnas andra fördelar (jag kan nog utan någon större ansträngning räkna upp ett tiotal) med att jag skulle flytta härifrån till nordliga breddgrader, men vädret kommer att vara opåverkat.

Några små tips nu när vädret är som det är och varken sommarhetsarna eller jag kan göra något åt saken: Njut av kylan och snön! Ni vet inte när den försvinner och vi återgår till det äckliga våtvarma omslaget som vi brukar ha här istället för vinter. Kör bil försiktigt, kolla var du sätter fötterna så att du inte halkar och lämna cykeln hemma. Bete dig ansvarigt, men förgyll dagen ändå. Gör snöänglar, bygg snölyktor och mula kompisen. Släpp fram barnet i dig! Barn gillar snö, det är naturligt. Var inte så förbaskat vuxen, pjåskig, sydsvensk och präktig. Unna dig att leka lite. Det klarar du av!

"Hej mitt vinterland, nu är jag här...."

1 kommentar:

Alltid Rött Alltid Rätt sa...

Vore inte vi båda upptagna så hade jag blivit kär i dig nu ;) :D

Skämt å sido så har jag en bra sambo som resonerar exakt som du, och jag, gör. Jag hatar också värme, även om jag inte älskar kylan alla dagar heller... Men hellre kyla, för det går i vart fall att ta på sig mer kläder.