söndag, oktober 31, 2010

Tack Fredriksskans!

Idag har jag varit på Fredriksskans och sett allsvensk fotboll för sista gången, för den här gången i alla fall. Det var en match som kanske inte uppvisade den bästa fotboll jag har sett i livet, men det var i varje fall kul att vara med och från ståplats sektion M se Kalmar FF ta emot Häcken. Det modesta biljettpriset (10 kr plus lika mycket i exp-avgift) avskräckte i varje fall inte, och äntligen kunde då nästan 7000 åskådare vara på plats trots kvällen som blev kallare och kallare i takt med att mörkret sänkte sig. Det blev dessutom en spark både i och av Häcken när domaren blåste slutsignal och resultatet visade ett mål för KFF och tre för Häcken.

Att uppleva fotboll från ståplats är något helt annat än att sitta under tak. Ja ja, det är ett nostalgiskt sätt att tänka, men det tillåter jag mig faktiskt att ägna mig åt just denna kväll. Man ser sämre, men man upplever mer. Korvköerna blir mer levande när de ringlar sig fram mitt framför näsan, och på tal om näsan så fick den en överdos av såväl korvångor som munkdoft :-)Snacket på ståplats är av en annan karaktär än det på huvudläktaren till exempel, där jag visserligen bara har suttit ett par gånger, eller på norra läktaren där kommunens kultur- och fritidsförvaltning förut hade biljetter från Kalmar FF. Denna sista säsong var det bara stadshuset som fick åtnjuta gratisbiljetter, men de behöver dem kanske bättre ;-)

Hur som helst, med ett bländande fyrverkeri, med ett tal av KFF-ordföranden där han (vilket jag positivt överraskad noterade speciellt) tackade de kommunala vaktmästarna för deras arbete under de gångna säsongerna (det var välbehövligt!) och med en liten fackelmanifestation tog den allsvenska eran för Fredriksskans slut. Nu ska Guldfågeln Arena pröva sina vingar. Jag önskar den ett ärligt och uppriktigt Lycka till, och jag hoppas att de nästan 7000 åskådarna från idag följer med till kvarteret Bilen nästa år samt att de tar med sig några kamrater till. Det finns nämligen långt fler platser att fylla där om Guldfågeln Arena tillsammans med Kalmar FF ska flyga stolt och lätt över fotbolls-Sverige och fotbolls-Europa i framtiden.

Inga kommentarer: