måndag, maj 10, 2010

Kongress, bröllop och vardagsjobb

Kongresshelgen är över för den här gången. Jag följde det jag kunde via TV, förutom lördagen för den dagen var reserverad för de goda vännerna Jan och Karin som slog sina påsar ihop och blev ett äkta par i Domkyrkan. Jag önskar dem all lycka och hoppas att Janne slipper en massa "schiiiiit i tråmbåååånen" i framtiden ;-) samt att solen lyser på dem betydligt mer än vad som var fallet i lördags!

Åter till kongressen i Gävle. Det verkade vara god stämning och temat "Håll ihop" som vi genomgående ska använda i valrörelsen kan också ses som en vilja att svetsa samman partiet. För en gångs skull har inte bilden av sprickor och oenigheter varit i fokus i rapporteringen. Det tackar vi för! Ett speciellt tack till alla som satt i kongresspresidiet och höll ordning på allt som hände. Snacka om krav på uppmärksamhet! Jag skulle varit fullständigt slut efter ett sånt pass.

Självklart är klimatfrågan ett mycket viktigt område för både valet och framtiden. Självklart ska vi inte lämna WO där. Det ska vi inte göra i Afghanistanfrågan heller. Vi vill ha fred, inte krig. Visst är det skönt att en partikongress kan sätta ner foten lite extra i en del frågor? När det gäller ersättningsnivåer i sjukförsäkring och A-kassa är vi ju rörande överens om att nåt måste göras, även om det inte går att reparera högerns sprickor i välfärdsbygget med en gång.

Igår valdes jag in i partistyrelsen! Det känns hedrande och roligt men allra mest känns det ansvarsfyllt. Det ska bli spännande att få delta i arbetet framöver. Tydlighet, strategiskt tänkande och lite oräddhet hoppas jag kan prägla arbetet där. Frågan är vad jag kan bidra med bland så många kompetenta människor med så lång erfarenhet men kanske finns det en och annan infallsvinkel som jag kan tillföra på fritids-, kultur-, utbildnings- och tillgänglighetsområdena. I will do my very best, som betjänten säger.

Nu ska man åter in i vardagslunken i det väder som lär vara vår men som mest ser ut som en frusen dag i oktober (om det inte vore för den friska grönskan förstås). Idag väntar kommunstyrelse, planering, föreningsträff och gruppmöte inför kultur- och fritidsnämnden i morgon. Det är bara att kavla upp skjortärmarna och börja jobba!

2 kommentarer:

Alltid Rött Alltid Rätt sa...

Utan att känna dig eller mer än följt bloggen ett tag så får jag säga att det lät som ett ypperligt val att ta med dig i partistyrelsen, så grattis!

Birgitta Axelsson Edström sa...

Stort tack till "Alltid Rött Alltid Rätt"!