fredag, mars 05, 2010

Stolligheter

Minister Nyambko Sabuni (FP) vill ha obligatorisk samhällsorientering för invandrare så att de lär sig svenska normer. Som exempel nämner hon att man som invandrare bör känna till att vi svenskar inte sitter och småpratar med varandra på bussen om vi inte känner varandra. Ja, man undrar. Vad är en svensk norm? Är den given en gång för alla? Är den beständig över tid? Hur definierar man den? Och är det farligt att prata med främlingar på bussen?

Moderaterna inför en ny klädkod. "Glöm slipsen och knytblusen hemma och klä er som folk" är tydligen budskapet. Sitter högertänkandet i kläderna? Och är inte slipsnissar folk? Som sagt, man kan undra. Man löser inte alla problem genom att ändra förpackning. Innehållet i moderaternas "nya arbetarparti-paket" är redan väl känt och är inte någon överraskning för nån, oavsett omslagspapper. Som en parentes, jag tycker att det är snyggt med slips och kavaj, men min röst får ni likväl inte!

Maud Olofsson (C) vill ha lägre skatt för hundpromenader. Varför inte löpa hela löplinan ut (koppel ska man för övrigt ha på hundar, där är jag bestämd när det gäller tättbebyggt område) och avskaffa skatten helt och hållet??? Det verkar ju vara ett framgångsrecept för att göra sig populär i högerregeringen, men knappast bland väljarna. De flesta fattar nog att det som flyttas till stinna privata plånböcker saknas inom den gemensamma välfärden i form av vård, skola, kultur och omsorg. Ett sånt samhälle vill vi inte ha.

Ja, ibland är man ganska glad över stolligheterna. Åtminstone när de framförs från motståndarsidan. :-)

Inga kommentarer: