tisdag, december 15, 2009

Stiftsfullmäktige

Idag har jag blivit en erfarenhet rikare. Stiftsfullmäktige hade möte i Växjö, det första för min del. Vi kommer att sammanträda ungefär två gånger varje år den kommande mandatperioden, förutom lite seminarieverksamhet (en gång nästa år enligt planen). Det var intressant på flera sätt idag, även om det bara var valärenden på dagordningen. Vi fick i varje fall hälsa på varandra och lyssna lite på biskopen. Information gavs också om arbetet i stiftet samt om läget för Kastlösa stiftsgård.

Valärendena klarades för övrigt av på löpande band. Själv blev jag invald som ersättare i stiftsstyrelsen. Det ska bli spännande att vara med i det sammanhanget!

Men är det något man inte ska göra så är det att köra en genusanalys på alla valen. Jag antar att valberedningen har jobbat enligt konstens alla regler, men det här var lite FÖR magstarkt. Vi har en ganska lång bit kvar att gå här, mina vänner. Kanske skulle Gertrud Åström vara ett tänkbart föreläsarnamn för ett kommande seminarium? För inte kan det vara så att män och kvinnor ska behandlas olika i kyrkan?

1 kommentar:

Mats sa...

Ska på kyrkorådsmöte om en stund. Tror kyrkan är riktigt konsevativ.