onsdag, april 22, 2009

Poolverksamhet i olika former

Mycket att göra. Det är bara att konstatera, och mer blir det. Men det ska man inte klaga över. Motsatsen vore inte att föredra.

Häromkvällen var vi ute på promenad. Det händer inte så ofta som det borde, men det är skönt med frisk luft när det väl blir av att man tar sig ut på gångvägarna i grannskapet. Nåt som borde hjälpa till med att höja promenadfrekvensen är att man skaffade sig en hund, men det funkar inte riktigt i mitt fall. Dels är jag allergisk mot dem, dels har jag inte tid med dem, men att låna hund då och då vore ganska idealiskt, bara för att vara tvungen att gå ut och motionera.

Kanske kan man starta en hundpool? Det finns ju bilpool så varför inte en hundpool? Men som sagt, idéer som man själv tycker är lysande kan bli nåt helt annat när man tar fram dem i ljuset och låter nån annan titta på dem, alternativt tänker en vända till. Goe liberalen konstaterade nyktert att det skulle vara förödande för en hund om den skulle hanteras av flera olika ägare. Snacka om förvirring. Javisst, det är helt rätt. En hundpool är ingen bra idé. Man får göra en tamagochipool istället.

Sen var det en annan sak som slog mig. Kvinnopooler har vi haft sedan urminnes tider. I en del länder håller man på att legalisera hela verksamheten och pratar om att reglera sexhandeln och ge semesterförmåner och sjukförsäkring etc. Tack och lov har vi kommit längre i Sverige.

Men visst är det konstigt att man verkar vara mer rädd om hundars känsloliv än om kvinnors? Säger det inte nåt om hur vi värderar varandra?

Som sagt, gärna bilpool men inte vilka andra pooler som helst!

Inga kommentarer: