tisdag, mars 04, 2008

Napoleon och en hunnalort

Jaha, så var det dags igen. Stadens bloggare nr 1 tycker att han blivit orättvist behandlad när jag har skrivit att han fått fakturor från en av stadens tidningar pga brott mot upphovsrätten. Bloggaren ifråga har tydligen nått en uppgörelse med tidningen. Gott så. Då var det ju ingen osanning jag kommenterade. Det var ju sant. Annars hade det ju inte gått att göra en uppgörelse.

Å andra sidan, det är inte främst innehållet i påståendet, eller frågan, som har irriterat. Det är det faktum att informationen har spridits som tydligen är det värsta. Att bloggaren själv har avslöjat sig har han tydligen glömt.

Men, oavsett vem som har avslöjat vad, i en demokrati som vår är det faktiskt OK att prata med folk om vad som helst så länge det inte handlar om sekretessbelagda uppgifter. Det gäller generellt. Det borde inte vara någon överraskning för stadens bloggare nr 1 heller. Ett problem verkar dock vara att yttandefriheten kanske inte gäller alla, åtminstone inte i allas världsbild? I själva verket kanske George Orwells travesti på Stalin-eran (Animal Farm) är en vision som en del omfattar, dvs "Alla är jämlika men en del är mer jämlika än andra.". Det sa grisen Napoleon. I romanen alltså. Nu är det emellertid inte Napoleon som pratar längre. Han är ju tack och lov borta sedan länge.

"En hunnalort är en hunnalort..." som Mikael Wiehe sjöng. Tänk att man så sällan kan bli positivt överraskad. Suck.

1 kommentar:

Ulrika sa...

"Hunnalort"??
Har du ingen skam i kroppen?

Fy fan vad lågt av dig, Biggan!