fredag, februari 01, 2008

Sju sanningar

Min partikamrat Kaj Raving i Nybro har utmanat mig på den där flugan om sju sanningar. Tur det inte var sjuttiosju stycken det handlade om... Nåväl, här kommer nu en lista som handlar om bara mig:

1. Morgontrött
Jag är hopplöst morgontrött. Oavsett om jag vaknar 0630, 0900 eller 1030 så är jag alltid lika grisigt trött när jag slår upp de blå. Det gör rent fysiskt ont att vakna och stiga upp. Aj.

2. Kvällspigg
Jag har otrooooligt svårt att lägga mig i tid på kvällarna. Det är då kroppen och hjärnan går på högvarv. Den som säger att det går att lära om när det gäller de här två första sanningarna har totalt fel. Jag har sannerligen försökt. Min mamma säger att jag vände på dygnet när jag var nyfödd, så redan då hade jag mina egna vanor. Dem borde jag fått fortsätta med...

3. Tidsoptimist
Det finns ALLTID möjlighet att hinna med tvätten, disken, duschen, bäddningen, strykningen, letandet efter kläder, putsa skorna, fläta håret, ta fram middagsmat ur frysen, kolla recept och att spela en pianotrudelutt innan man ska iväg. Eller??? Nähä...

4. Otålig
Mitt tålamod är nog både en tillgång och en stor brist. Jag har svårt att dra på saker utan vill hellre få dem gjorda snabbt. Å andra sidan blir det stressande, inte minst för omgivningen, att jag hetsar runt hela tiden och inte kan låta bli att försöka åtgärda lösa sladdar, plocka undan från bord och bänkar, torka köksfläktens ovansida och rätta till alla dukar. Risken är ju också att det inte blir speciellt bra gjort heller eftersom det sker i ett sånt rasande tempo, vilket leder mig in på nästa punkt:

5. Höga krav
Jag ställer höga krav, men inte högre på andra än på mig själv. Åtminstone är det min ambition. Jag har aldrig förstått varför man inte ska göra saker ordentligt när man kan, och då blir jag irriterad när allt inte blir perfekt. Främst drabbar det mig själv, men om jag ska vara riktigt ärlig så är det nog så att det spiller över även på andra. De höga kraven kan göra att andra känner sig otillräckliga. Sorry. Jag jobbar på det, jag lovar!

6. Barnsligt förtjust i Melodifestivalen
Programmet alla ser men ingen erkänner det, just det programmet ser jag fram emot! Det har jag gjort sedan jag var liten. Ja, jag vet att kvaliteten är låg ibland och jag vet att man inte egentligen kan tävla i musik. Men tävlandet är så himla roligt ändå!

7. Amatörentusiast
Jag älskar att GÖRA saker! Musicera, sjunga, spela teater, spexa men BARA om det handlar om att göra det med amatörambitioner. Blir det för seriöst eller för mycket på allvar så tappar det sin charm. På det viset är det helt OK för mig att vara körledare trots att jag är halvdöv och totalt saknar utbildning på området. Jag tycker att det är helkul!

Sen finns det förstås en massa andra sanningar som man också kan dra fram, men dem känner nog många till ändå: Socialist sedan barnsben (men en liten utvikning högerut under gymnasieåren kan jag erkänna men jag hittade hem igen, tack och lov!), kristen sedan tonåren, tjurig, lätt att ilskna till, långsint, tål inte inskränkthet, översitteri och elakhet, håller av instinkt på det sämsta laget, tycker alltid att hundvalpen som skiljer ut sig från de övriga i kullen är sötast, trivs bäst på vintern, har allergier mot mycket, t ex nötter och älskar familjen mest av allt.

Det var mycket om mig, det. Om det nu var intressant, men nu är det skrivet i alla fall. Den som inte ville läsa kunde låta bli!
Tjo!

Inga kommentarer: