tisdag, februari 19, 2008

Förändringarnas tid

Fidel Castro avgår. En epok tar slut efter Castros 49 år vid den kubanska makten. Det var på tiden, kan man tycka. Föryngring är för det mesta inte fel. Kuba måste få en chans att med bibehållen social rättvisa (för det har trots allt hänt en hel del på Kuba på just det området sedan revolutionen) få börja jobba med att visa respekt för mänskliga och demokratiska rättigheter. Även kubaner vill slippa "storebror ser dig"-känslan. Det verkar inte Castro och gänget kring honom ha förstått. Allmänna val, yttrandefrihet, strejkrätt och föreningsfrihet, sådana företeelser som vi tar för givna har Kubas ledning inte jobbat med. Tiden har stått still sedan 1959. Nu är det hög tid att något händer på det här området. Och jag hoppas att Sverige kan vara med och bistå i den omfattning som kan behövas.

Meteorologerna säger att våren är på väg. Vart tog vintern vägen? Var det nån som såg den?

Förresten, goe liberalen och sportjournalisten menade idag att Vox Communis inte kan ha några sångengagemang i sluet av maj eftersom Kalmar FF ska möta Rögle i bandy då. Är det fler som har hört det?

Ur led är tiden ;-)

4 kommentarer:

Pierre Edström sa...

Du måste ha varit rejält trött i morse Rödstrumpan. Jag skulle aldrig koppla samman Kalmar FF med en kulturidrott som bandy :-p

Birgitta Axelsson Edström sa...

Minsann, du menar att fotboll inte är kultur???

Pierre Edström sa...

Nu blir det känsligt :-s
Jag avstår :-p

Birgitta Axelsson Edström sa...

Fego där!
;-)
Puss!