torsdag, november 01, 2007

Ekonomiproblem

Jag bläddrade genom tidningen Dagens samhälle i morse. Där stod det att 32 kommuner har så stora problem med sin ekonomi i år att de inte klarar balanskravet. Förra året var motsvarande siffra 8.

Ja, det är inte så konstigt. I Kalmar förlorar vi miljoner på regeringens systemskifte a' la inverterad Robin Hood "att ta från de fattiga och ge åt de rika". Nästa år ligger förlusten på 40 miljoner. Och vi har förmodligen bara sett början. Suck. Men i Danderyd har de nog glada dagar! De behöver nog inte spara in 75 miljoner och sälja ett av sina bolag till sig själva.

;-)

9 kommentarer:

Basse sa...

Robin Hood stal från staten (prins John med anhang) och gav åt de fattiga. En anledning till detta var de oerhört höga skatterna som staten påtvingade de stackars medborgarna.

Därför tycker jag det är komiskt att många på vänsterkanten ser sig själva som Robin Hood, när han i själva verket var en bekämpare av höga skatter :)

Birgitta Axelsson Edström sa...

Skillnaden är ju att den som på Robin Hoods tid tog in skatterna redan var rik, och blev således ännu rikare genom att suga ut de som var fattiga. Så fungerar inte den gemensamma sektorn. De gemensamma medlen går till gemensamma behov. Fast en liten del går förstås till kungahusets apanage, och det är man ju som demokrat inte speciellt tilfreds med...

Men allt detta visste du ju redan!
;-)

Thoralf A sa...

Kan det måne bero på att inga vänsterpartister är med och styr i Danderyd.
Avundssjukan är ingen bra egenskap.

Birgitta Axelsson Edström sa...

Så sant som det var sagt angående avundssjukan. Ta dig en fundering över det själv. Men du har som vanligt fått det mesta i övrigt om bakfoten, Thoralf. Läs på lite så fattar du nog bättre.

Avundssjuka lider jag nog väldigt lite av. Det finns som sagt andra som har det värre på den fronten.

Birgitta Axelsson Edström sa...

Förresten: Avund är möjligen en egenskap. Avundssjuka är däremot ett tillstånd. Och vad månen har med det här att göra förstår jag inte alls.

Men det gör inget. Jag sover gott ändå.

Pierre Edström sa...

Undrar just hur många av dessa 32 kommuner som styrs av vänsterblocket rödstrumpan ;-)

Birgitta Axelsson Edström sa...

Ja, de har som vanligt förlorat mest. Men det går ju att ta reda på!

Pierre Edström sa...

Ja eller har mest svårt att ha koll på läget. ;-)

Mats sa...

Robin Hood stal det som Prins John stulit från medborgarna.
Vilka som stjäl nu är ingen hemlighet.