fredag, september 28, 2007

Rött idag!

Just det, visst är vi många som bär röd tröja idag?

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=697815

Stöd Burmas folk i kampen för demokrati och mänskliga rättigheter!

12 kommentarer:

Pierre Edström sa...

Men bara idag kära rödstrumpan :-)

Birgitta Axelsson Edström sa...

Ska vi slå vad?
;-)

Mats sa...

Rött är min favoritfärg så det passade bra.
En gång lyckades jag på grund av min envishet få ett lag att byta ut sina blå matchtröjor mot gula. Det enda kravet jag hade för att skriva på.

Jag tror Birgitta vinner vadet.

Trevlig helg.

Pierre Edström sa...

Om jag har rött i morgon så beror det på att du ska tvätta rött nästa gång. Inget annat ;-)

Thoralf A sa...

Hej

Jag har tittat runt på de få bloggar som skrivs av kommunpolitiker i Kalmar för att hitta någon som kommenterat att kommunens informationschef Christina Carlberg har förbjudit användandet av foto från kommunens hemsida men inte hittat någon.
Är ämnet så ointressant eller beror det på att det är sd som tagit upp frågan?

Pierre Edström sa...

Ja säg det Thoralf. Det handlar ju inte bara om upphovsrätten utan även om att ha motivets medgivande. Men du har nog rätt Thoralf. Det är ingen kioskvältarfråga du har hittat på :-)

Thoralf A sa...

När det gäller förtroendevalda politiker behövs inget medgivande om bilden inte är kränkande enligt PUL, så det är faktiskt inget bekymmer.
Upphovsrätten är ju dock en helt annan sak som jag anser att kommunen skall lösa med sin heltidsanställda fotograf.

Pierre Edström sa...

Bilden i sig behöver ju inte vara kränkande utan kan publiceras i ett kränkande sammanhang. Har fått för mig att du är en skicklig fotograf så varför inte ta korten själv?

Thoralf A sa...

I så fall är det ju inte bilden som är problemet utan texten.

Jag kommer att ta så mycket foto jag kan. Frågan är om Roger Kaliff förbjuder mig att plåta under fullmäktigemöten?

Birgitta Axelsson Edström sa...

Jag trodde att man skulle göra annat än plåta folk när man själv är ledamot i fullmäktigeförsamlingen, men kanske har jag fel. Förmodligen gör man det man känner att man ska göra för att bäst ta tillvara sina väljares intressen. För min del är fotografering ganska lågprioriterat.

Thoralf A sa...

Ointresserade och halvsovande eller till och med fullmäktigeledamöter som sitter och mer eller mindre sover är inte helt ovanligt har jag upptäckt.
Men du kanske tycker att det är mer passande än att ta ett och annat foto.
Jag tänker inte namnge någon för du har väl också registrerat intresset från vissa ledamöter.

Jag tar i allra högsta grad tillvara på mina väljares intressen i fullmäktige. Det finns många av ledamöterna som aldrig yttrat ett ord i fullmäktige, ni i vänstern har ju en ledamot som vi inte sett i talarstolen men du kanske ändå anser att han tillvaratar sin väljares intressen.

Kanske dags för ett blogginlägg om alla fullmäktigeledamöter vars enda funktion är att fungera som röster vid voteringar. Vilka till väldigt stor del finns inom vänsterblocket men det kanske beror på en väl utvecklad demokrati inom dessa partier.

Birgitta Axelsson Edström sa...

Thoralf, du svarar för dig och dina handlingar och jag svarar för mig och mina. Vill du skriva ett sådant blogginlägg så gör det. Det behöver knappast jag veta om i förväg, eller hur?

Min inställning är att det är svårt att döma engagemang och aktivitet enbart utifrån hur aktiv man är i talarstolen en gång i månaden. Många ord där betyder inte nödvändigtvis mycket engagemang i övrigt. Resten av arbetet vet vi väldigt lite om.