måndag, september 24, 2007

Here we go again...

Apropå kvällens kommunfullmäktigemöte:

Stockholmaren pratar med göteborgaren:
- Du, när vi pratar om er i Göteborg brukar vi säga Kålle och Ada. Vad kallar ni i Göteborg oss stockholmare när ni pratar om oss?
Göteborgaren tittar honom oförstående i ögonen:
- Vi talar aldrig om er.

Apropå att räknas och att räkna med alltså. Vi i vänsterpartiet är rätt bra på att räkna. Vi är rätt noga med vilka vi räknar med också. Som sagt.

Sedan kan det ju vara bra att tänka på följande: Om man vill försöka ändra sitt partis framtoning så ska man kanske visa det i säväl ord och handling. Jag menar, vill man inte framstå som rasister så ska man väl inte bete sig som såna.

Fast det är nog svårt om man nu ändå är det. Tror jag alltså.

Kvällens möte var förutsägbart och bjöd på väldigt få överraskningar. Det kändes som om man hört allt ungefär sjutton gånger. Om man ska vara positiv så kan man säga att det i alla fall var kort. Det var över på ca två timmar. Men som demokratiskt beslutsfattande tillfälle så var det en ganska tragisk historia. Tycker jag.

Häpp.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Du kan ju gärna slå upp vad ordet rasist egentligen betyder. (Om du orkar) Du verkar ju inte ha en aaning. Missbrukas ordet i ur och skur så är det risk att ordet tappar sin betydelse. (Vilket det redan gjort i och för sig tack vare PK-eliten)

Skäms!

Birgitta Axelsson Edström sa...

Rasism enl SAOL 1986: åskådning som hävdar att olika människoraser har olika värde och bör ha olika ställning i samhället.

Och det visste jag mycket väl. Man ska benämna företeelser vid sina korrekta namn. Det är viktigt.

Anonym sa...

Att ifrågasätta världens mest generösa/korkade invandringspolitik eller att påvisa dess otroliga kostnader handlar inte om att olika människoraser har olika värde eller bör ha olika ställning i samhället.

Är det rasistiskt att ifrågasätta att Sverige tar in lika många eller fler Irakiska "invandrare" än resten av EU-länderna tillsammans.

I Sverige bor det 9 miljoner i ex Tyskland 80, Frankrike 70. Hur i fåglarna ska vi finansera detta??? Det är skattepengar det handlar om.

Anonym sa...

Vad i herrans namn menar du egentligen människa? Alla människor har samma värde??? Klart dom har! Vad menar du? Att all världens folk och deras familjer ska få komma hit och leva på socialbidrag och hej faderuttan! Dom som kriminellt gömmer sig undan utvisning som inte förtjänade uppehållstillstånd ska belönas med PUT (permanent) försörjning? Håller man inte med om det så är det rasism. Att ljuga för folket angående flyktingbarn som egentligen är unga män aldrig kvinnor? Som agerar ankare och som egentligen inte är åtta st utan fylls på och fylls på. Det är att lura folket och framför allt ett stort svek på våra pensionärer som redan lever på svältgränsen. Men fortsätt du och snacka om rasism så stiger du nog i graderna hos dina egna.

Pierre Edström sa...

Du fick en förklaring på ordet rasism men det dög tydligen inte. Fortsätt du att gömma dig bakom anonymitet. Att våga stå för sina åsikter är något helt annat.

Anonym sa...

Nä det dög verkligen inte! Är det allt som krävs att jag skriver mitt namn. Visst kan jag det. Magnus Svensson O-Hamn (har ingen bild tyvärr). Hur sover ni igentligen om nätterna? Kommentera gärna mina inlägg utan att göra det patetiskt lätt för er genom att anklaga folk för rasism eller urtjatade PK-floskler.

Anonym sa...

"Om man vill försöka ändra sitt partis framtoning så ska man kanske visa det i säväl ord och handling. Jag menar, vill man inte framstå som rasister så ska man väl inte bete sig som såna."

Vad menas? Vad syftas det på? Man kan ju inte anklaga folk för att vara rasister utan att motivera varför? Det kallas för förtal och ärekränkning! Vad har Thoralf och C/O sagt som kan betecknas som rasistiskt?

M.O.H Magnus

Birgitta Axelsson Edström sa...

Oj så många ömma tår en del kan sträcka fram utan att någon faktiskt är utpekad.
Jo tack, jag sover gott om nätterna.
Ett litet ord på vägen bara:
"Allt vad ni vill att männsiksorna ska göra mot er, det ska ni också göra för dem." Matt.7:12
Man lyckas kanske inte fullt ut, men att försöka kan underlätta nattsömnen.
Hoppas du sover gott själv.

Förresten, det heter MVH, inte MOH.

Magne sa...

Det kanske var sossarna du syftade på. Inte så lätt att veta då du skriver så lulligt. Man får ju som läsare sitta och gissa vem du syftar på när du skriver dolda och fega påhopp. Är det likadant med politiken?

Det var ju ett fint ordspråk Matt.7:12. Du kan ju pröva det själv nästa gång ordet rasist ploppar fram.

Gonatt!

Birgitta Axelsson Edström sa...

Ser man på, där fanns ju en registrerad användare fast du valde att vara anonym förut. Jag undrar vem som är feg, du eller jag.

Förresten är det inget ordspråk. Det är en bibelvers. Fundera på skillnaden ett tag.

Sin blogg hanterar man efter eget tycke. Jag tycker att det är rätt kul att folk får tänka själva (det vill jag själv göra). Det tror jag nämligen de kan. Att skriva folk på näsan är inte min stil.

Magne sa...

Jag är inte ett dugg feg. Men du törs tydligen inte svara på mina frågor, du bara lullar om allt runt omkring. Typiskt vänstern.

Att tänka och tycka själv är väl ändå inte ni i PK-eliten kända för. Tillåt mig småle.

Birgitta Axelsson Edström sa...

Något säger mig att du inte delar min fascination över att lära dig nya saker. Nu har du ju t ex lärt dig att en av dina fördomar inte stämmer. Jag skulle önska att jag också fick uppleva det. Den här lilla ordväxlingen med dig visar tyvärr inga tecken på att något sådant skulle inträffa här.

Jag besvarar vilka frågor jag vill. Du måste försöka förstå att det inte känns speciellt meningsfullt att debattera med någon som först är anonym och sedan kallar sig för varulv. Det känns inte riktigt seriöst. Jag lägger hellre min energi på äkta frågor.

Magne sa...

Du har fått mitt rätta namn. Eller hur? Vad är det för nya saker jag ska lära mig? Du svarar endast på äkta frågor säger du. Ehh,, ja jag är mållös.., Herregud!

Birgitta Axelsson Edström sa...

1. Du gömde dig bakom anoymitet. Förutom ditt rätta namn kallar du dig varulv. Det tycker jag är anmärkningsvärt och dessutom ganska omoget.

2. Jag säger inte att du SKA lära dig. Jag konstaterar att du HAR lärt dig.

3. Du känner tydligen inte till vad som är en äkta fråga.

4. Hävdar man kristendomens supremati ska man kanske akta sig för att missbruka Herrens namn. Annars får man ett trovärdighetsproblem på halsen.

5. Försök att lugna ner dig. Så upprörda känslor som du verkar få av detta meningsutbyte kan aldrig vara hälsosamma.