onsdag, september 05, 2007

En efter en...

Att det skulle gå åt pipan med den borgerliga regeringen vid rodret, det har jag vetat länge. Att det skulle gå åt pipan MED den borgerliga regeringen var väl inte lika klart, men så är det. Innan första året är till ända har tre ministrar avgått. Det hela börjar ju likna Tio små negerpojkar. Vem står härnäst på tur?

Försvarsministern har inte haft det lätt. Om man ska tolka mediabevakningen så har han stångat sig blodig mot finansministern. Sprickan dem emellan har varit nästan lika tydlig som sprickan i moderaternas lokalförening här i lilla Kalmar. Avgången var således väntad. Odenberg hade nog tänkt att vara en av huvudpersonerna i Kanonerna på Navarone. Istället blev han den tredje lille gossen som försvann ur Tio små negerpojkar. Så kan det gå.

Om tre år kanske bossen himself, Alfons Åberg, är den siste som är kvar. I valet ryker även han. Ska vi slå vad?

14 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

om vi alla hjälps åt så är de alla borta 2010

Mats sa...

Jag tycker det mesta den nya regeringen gör är förhastat och ogenomtänkt.
Det är ingen problemlösarpolitik direkt.
Nedmontering av Sverige 2006-

Anonym sa...

Det mesta den nya regeringen gör är hundrafalt bättre än allt den tidigare regeringen gjort på 70 år!

Glöm inte att det som vänstermediadrevet fällde de två första ministrarna med är sådant som redan Bodström, Sahlin och Jan O Karlsson redan gjort i flera omgångar under sin tid som statsråd (och än värre, Sahlin stal pengar från statskassan!), och dem ser vi inget mediadrev efter. Man skall minst orsaka svenska människors lidande och död för at man skall få ett drev efter sig som vänsterstatsråd (Laila Freivalds).

2010 fortsätter vi regera / HJ

Birgitta Axelsson Edström sa...

Vänstermediadrevet? Suck. Sånt finns bara hos högerhjärnor.

Tre ministrar på mindre än ett år, det är inget annat än ett misslyckande, oavsett vad andra statsråd har gjort under tidigare år. Jag försvarar inte dem heller.

Men inte har Laila Freivalds orsakat människors död, även om en del annat var oursäktligt klumpigt? Där går du alldeles för långt, vem än du nu är, HJ.

Birgitta Axelsson Edström sa...

Förresten, regeringen kommer inte att falla pga klumpiga statsråd eller märkliga utnämningar, utan den kommer att förlora valet 2010 pga sin politik, förutsatt att vi på vänsterkanten sköter våra kort och visar på ett långt bättre alternativ. Sossarna har vi nog begränsad draghjälp av.
Nedmontering av Sverige, Mats. Ja, jag håller med dig. Det här är nog tyvärr bara början.

Anonym sa...

Freivalds och den svenska sk regeringen lyfte inte ett finger för att hjälpa till, räddningsverket ville åka ned redan inom 24 timmar men tack vare Freivalds och Perssons ovilja att agera, så försenades hjälpinsatsen, därigenom orsakande mer lidande för de utsatta svenskar och i värsta fall så kan folk ha dött på grund av hennes agerande, om hjälp inte kommer fram i tid, är det så svårt att förstå?

Sedan verkar det vara svårt med läsekunskapen så jag säger det igen: Såväl Bodström och Sahlin begick samma "brott" som de två första avgånga alliansministrarna, men drevet gick aldrig efter dem, tydligare än så kan det inte vara att vänstermedia behandlar politiker från de olika lägren på olka sätt.

Vidare så kommer folk att se att den borgerliga politiken fungerar alldeles utmärkt, folk får mer kvar i plånboken (låginkomsttagare får mer än vad höginkonmsttagare får, %-ellt sett), mindre vårdköer för alla, större krav på soffliggare och bidragspotatisar att rycka upp sig och inte förvänta sig att jag skall jobba för dem etc, jag kan hålla på hur länge som helst, och det är vänsterfolket livrädda för, att medborgarna skall syna korten.

S-VPK-MP har sett sina sista dagar som makthavare på mycket länge!

/HJ

Mats sa...

Alliansens politik kan fungera i ett kortare perspektiv men nåt hållbart är det inte.
Vänsterregeringen var inget vidare och alliansregeringen är ännu sämre.
Jag är helt övertygad om att alliansen försvinner från makten 2010.

Mona slarvde bort några kronor. Det är inget mot den moderate riksdagsmannen med 4 minuters promenad till riksdan som åkte taxi varje dag dit för skattekronor för att han inte hade tid att gå. Det är stöld om nåt.

Varför är alltid de mest bombsäkra debattörerna anonyma?
Snacka går ju men försvara sig det törs de inte.

Anonym sa...

Sahiln "slarvade" inte bort några kronor. Hon stal pengar från statskassan, dvs från dig och mig, och hävdadde att det var ett "förskott på lönen, vilket alla kan ta". Jo tjena, säg den sjuksyster eller plåtmek eller kontorsslav som kan göra en sådan sak utan att bli sparkad per omgående.

Jag menade dessutom svarta barnflickor (Bodström), oskattade bilar med körförbud som får p-böter (Sahlin), ingen tvavgift (båda) och kräftskivor som flödar av sprit (Jan O Karlsson)

Angående anonymitet: Har aldrig haft anledning att skaffa mig ett konto, dessutom kan ditt namn lika gärna vara Bosse, Kalle, Veronica eller Stig, liksom jag kan registrera mig som Bartholomeus om jag vill.

/Henrik

Birgitta Axelsson Edström sa...

Tjena Henrik, eller vad du nu heter. Din "trevliga" attityd är knappast ett framgångsrecept om du ska vara med och vinna nästa val. Bara ett tips i all välmening från en ärlig politisk motståndare.

Dessutom borde du kanske göra ett besök i verkligheten. Det skulle du bara må bra av.

Anonym sa...

Hej Birgitta

Jag lever i verkligheten, med vårdköer, skatter upp över öronen, bekanta som hellre levde på a-kassa än att skaffa sig jobb, socialbidrag som höll folk i misär hellre än att hjälpa dem upp ur träsket, allt skapat genom åratal av socialdemokratisk politik.

Jag är ärligt trött på att betala höga skatter bara för att se socialdemokratiska politiker plottra bort dem på allsköns konstiga initiativ och hellre hålla ett folk i misär för att tillförsäkra sig röster än att låta folka ta eget ansvar och välja själva.

Vidare är jag innerligt trött på såväl medias som bloggvärldens konstanta hackande på vår folkvalda regering som suttit i blott ett år och försöker att få saker och ting att fungera. Ursäkta mig men mitt tålamod håller på att ta slut.

/Henrik

Birgitta Axelsson Edström sa...

Vad socialdemokratin gör och har gjort får deras företrädare försvara. Det tänker inte jag göra.

Med all tydlighet skiljer sig din bild av verkligheten mot min. Det jag ser och hör tyder på att alliansregeringens politik förstör för de människor som redan har det sämst. Det är en fördelningspolitik som är fullständigt uppåt väggarna. Vi som sätter allas lika värde högst på dagordningen har nog den uppfattningen allihop. Sedan får du tycka vad du vill om våra kritiska röster. Tack och lov har vi nämligen yttrandefriheten kvar.

Anonym sa...

Tyvärr sätter inte alla vänstersymatisörer allas lika värde högst upp på dagordningen då vissa skall jobba så att andra (arbetsföra personer) kan uppbära bidrag på sofflocket.

Vidare så har vår regering infört åtgärder som ger låginkomsttagare procentuellt sett mer kvar i plånboken än för höginkomsttagare (även med förändringar i a-kassor etc). Dessutom så kommer vårdnadsbidraget att komma låginkomsttagarna bättre tillgodo också då det procentuellt sett innebär mer pengar för dem.

Kombinera det med valfriheten att välja sin egen barnomsorg så ser du att alliansregeringen bara på dessa få områden gör mer för alla människor i sverige än sossarna har gjort på 70 år.

Kan du specificera vad det är som vänstern (S+VPK+MP) har gjort som är så mycket bättre än vad alliansregeringen har gjort och vilka av åtgärderna som "förstör" för "de som har det sämst"?

Jag är alltid idel öra för argument :-)

mvh / Henrik

Birgitta Axelsson Edström sa...

För det första: Man lever inte på procent utan på kronor och ören. Den tanken har vi länge försökt att plantera, men det är oerhört svårt för en del att förstå.

För det andra: Regeringens politik innebär bland annat följande: Försämrad A-kassa, högre fackföreningsavgift, sänkta skatter för höginkomsttagare, neddragningar av vuxenutbildningen, utförsäljning av statliga gemensamt ägda bolag, slopad förmögenhetsskatt och skatteavdrag för hushållsnära tjänster (”pigavdrag”).

För det tredje: Detta kostar pengar! Dessa pengar kunde istället ha använts till:
Fler anställda lärare i förskola och skola, fler händer i vården, bättre bostäder för äldre och andra omsorgstagare, höjda löner för låginkomsttagare, utbyggd kollektivtrafik och billigare tandvård. Detta förutsatt att Vänsterpartiet hade haft mer inflytrande.

Den slopade förmögenhetsskatten kostar ca 5 miljarder. Hade dessa pengar istället gått till kommunerna hade det inneburit att Kalmar hade fått minst 27 miljoner. Detta motsvarar ungefär vad kommunens omsorgsnämnd nu behöver för att klara sin
verksamhet. Med andra ord: Välbärgade människor får mer pengar medan äldre och människor med funktionshinder inte får tillräcklig omsorg. Det tycker inte vi i Vänsterpartiet är rättvist, och det vill vi ändra på!

Anonym sa...

Aaaah, jag älskar argument och debatt!

Jag skall svara på detta, men har inte tid just nu, så jag återkommer.

Trevlig helg / Henrik