söndag, september 16, 2007

Besök, färgblindhet och bilbesiktning

God helg med trevligt besök. Goe liberalens syster med make kom hit till mörka Småland från Östergötland för att hälsa på oss. Det blev två roliga dagar. Vad gott det är med goa släktingar!

Efter kvällens allsvenska match mellan KFF och Gais kan man reflektera över två saker:

1. Är det möjligt att rent samhällsekonomiskt göra en vinst på den massiva polisbevakning som krävs vid allsvensk fotboll? Det är frågan.

2. Utbredningen av röd-grön färgblindhet hos det manliga könet är mångfalt större än jag förut trodde. Speciellt vanligt verkar det vara bland fotbollsspelare. Att skilja på grönt och rött i stridens hetta ute på en gräsplan verkar vara i det närmaste omöjligt. Åtminstone såg det ut så när man studerade passningsspelet på Fredriksskans mellan 17 och 19.

Nåja, man överlever oavgjorda matcher, även om såna är onödiga i dagsläget för både KAIK och KFF när man möter lag som befinner sig långt ner i respektive tabell.

Dags att sova. Det blir en orolig natt. Jag ska nämligen testa min lilla gula spanjorbil i morgon bitti och det är nästan lika hemskt och ångestfyllt som att gå till doktorn med sig själv. Usch.

Inga kommentarer: