tisdag, juli 03, 2007

Skillnad på folk och fä

Idag kan vi läsa i det blå lokalorganet om att barn- och utbildningsnämnden i Mönsterås gjorde rätt som nekade en 16-årig handbollstjej studier vid handbollsgymnasiet i Jönköping. Motivet var att gymnasiet inte har riksrekrytering, och då föreligger ingen skyldighet för hemkommunen att lägga pengar på interkommunal ersättning. Istället har eleven i fråga hänvisats till kommunens egen gymnasieskola och dess handbollsprofil. Resultatet av affären är att hela familjen flyttar från Mönsterås till Jönköping. Ett antal skattekronor förloras för Mönsterås del, och Barometerns ledarsida hyllar nämndens ansvarstagande.

Jag vet att Mönsterås agerar enligt regelboken. Jag tänker inte lägga några synpunkter på det. Däremot är det lite kul att tänka sig vilka rubrikerna hade blivit om Mönsterås kommun hade varit vänsterstyrd. Är det möjligen fler än jag som förstår att tidningen då hade skrivit att nämnden kör över enskilda medborgare, att kommunen inte tar hänsym till individuella behov och önskemål och att kvarlevor från Sovjetunionens praxis styr över de stackars människorna och tvingar dem att fly till Jönköping?

Kanske är det fler än jag som tänker den tanken. Det är skillnad på folk och fä, åtminstone i mediernas förtrollade värld. ;-)

1 kommentar:

tomasrj sa...

Ligger nog en del i ditt antagande.