tisdag, juni 19, 2007

Long time...

Ja, jag håller med. Det här är skamligt. Inte en rad på bloggen sedan den 4 juni. Inte undra på att man slutar att kolla. Nåväl, det finns flera förklaringar. Den främsta är Telia, företaget den goe liberalen numera benämner FELia, som lyckades fördröja flytten av vårt bredband genom att glömma lägga ut arbetsordern till personalen "som gör det". Nu funkar det hela dock, till slut. Samma dag som vi fick den sista bekräftelsen, för fjärde gången tror jag, att "det är klart inom åtta arbetsdagar" så konstaterade jag att Sesam hade öppnat sig därhemma på goa dotterns laptop. Telias hemsida grinade mig glatt i nyllet. Tack för att ni släppte ut oss, även om det kostade på och det kommer att kosta er ett par gratis månader!

Mycket har hänt sedan sist. Jobbet har gått på fullvarv. Plastsonen har fått sin vita studentmössa, dottern har sommarlov men jobbar för fullt på ett av stadens hotell och spisen har fått kortslutning pga tidigare ägarens oerhörda slarv med städningen. Nåja, inget värre hände än att vi blev strömlösa en halv natt medan maten till studentfesten stod i ugnen (och blev perfekt tillagad, kryss i taket!) och goe liberalen höll på att få ett smärre sammanbrott. Ni som känner honom och träffar honom ibland, nämn aldrig ordet och maträtten "tjälknöl" ;-) Istället för brand i lägenheten får vi betala 1300 till HSB, men det kan ju vara ett väl så gott alternativ. Förr eller senare hade det ju hänt., Ett litet tips till alla som funderar på att flytta: Kolla så att det är städat bakom spisen när ni flyttar in. Det är inte en självklarhet för alla att det ingår i flyttstädning. Nämligen :-(

Igår var det budgetfullmäktige. Jag ska inte ge något referat av denna trista tillställning, bara ett par glimtar:
  • Har man samma förnamn samt delvis samma initialer som någon annan av ledamöterna är det svårt att komma sig upp i talarstolen. Det vet jag. Jag fick vänta till sist medan andra fick både två och tre inlägg. Det var nästan lika svårt som det är att få ordet på KSAU när man sitter till höger men befinner sig längt tll vänster om ordföranden i denna lilla stad ;-)
  • Någon borgerlig allians existerar inte i Kalmar kommun. Istället är det fem partier. Gissa vilket parti av de fyra som egentligen är två!
  • Folkpartiets bild av helvetet är följande: Att dömas till att köra omkring på Kvarnholmen i evighet utan att hitta en parkeringsplats.
  • Och visst är det konstigt att det finns partier som inte tar chansen att säga vad de tycker utom i en enda fråga och då säger de egentligen vad de tycker att andra partier ska tycka. Märkligt.

Nu kallar plikten igen. So long. Hoppas det inte dröjer lika länge till nästa inlägg. Jag lovar att göra mitt bästa.

Inga kommentarer: