torsdag, maj 03, 2007

Årets första maj!







Första maj är över för den här gången. Lite extra kämpaglöd var det allt nu när vi sitter i opposition på riksplanet. Även om vi inte har fått gehör för alla våra krav tidigare heller så har vi ju ändå funnits med i majoritetssamarbetet. Det har gjort att protesterna ibland har känts lite tama. Dock har vi alltid kunnat föra fram utrikespolitiken där vi har haft en självständig linje. Nu handlade det istället om högerns konservativa ambitioner, vårdnadsbidrag ("vård av frisk man i hemmet"), de ökade klyftorna mellan den om har och den som inte har. Lasse Ohly stod för en strålande insatsi Hultsfred och senare även i Linköping. Hans och andra vänsterföreträdares tal kan man hitta här:http://www.vansterpartiet.se/vp/36866.cs


En aning pinsamt var det hela för Bosse Bergman, sosse-kommunalrådet i Hultsfred, som inte vågade medverka i det samlade tåget. Flera talare riktade saftig kritik åt det hållet. vem vet, kanske var han kommenderad till Kalmar för att lyssna på Sahlin? Ingen vet. En sak vet jag i alla fall: Lasse Ohly fick rätt när han kommenterade att Bo Bergman visst var rädd för att han skulle få alltför kort tid till sitt tal i Hultsfred: "Jag tror inte att han kommer att få tala längre i Kalmar." ;-)


Att Lasse är Djurgårdare visste jag, men att han skulle få med länets förre riksdagsman i samma sorgliga och mörkblå skara trodde jag inte. Här ser ni dock beviset. Man kan undra hur det är med värvningsarbetet hos det allsvenska länslaget egentligen? Det är i och för sig inget fel på blåa lag, men det finns som sagt gränser i idrottens värld!

4 kommentarer:

tomasrj sa...

Nyheterna visade bildbevis idag på att Bo Bergman var i Vimmerby på första maj. 50 personer gick i det tåget.

He he, bilden på Beijer i Djurgårdsfärger missade jag...

Mats sa...

Ännu ett bevis på dåligt omdöme. Djurgården?

Birgitta Axelsson Edström sa...

Tomas: Tja, om partipiskan hade vinit och skrikit "Lyssna till Mona i Kalmar" hade jag kanske förstått hur det hel hade gått till. Partipiskan är ju ganska tvingande i en del partier. Valet av grannkommunen är dock betydligt svårare tt både förstå och försvara. Dåligt, Bergman!

Och tja igen, Mats. Även solen har sina fläckar ;-)

Nicke Grozdanovski sa...

usch..det enda som är vackert med blått är himmlen och Havet. Synnerligen en ful halsduk som finns längst ner. Jag kanske skulle ha gjort Bergman och bojkotta tåget. Jag som Hammarbyare kan inte inte gå tillsammans med en Djurgårdsföreträdare. Fast o andra sidan visste jag det från början att vår partiledare är en sådan.Ohly nämnde dock aldrig Djurgården i talet så det var helt okej och plötsligt var det jättebekvämt att gå med i tåget :-)

Heja Vänsterpartiet och Hammarby