söndag, april 29, 2007

Rapport från helgen

Fredagen inleddes med ännu ett framträdande med Aktiv Fritids kör, denna gång på landstingshuset (fast egentligen kanske man borde ha varit i Lindsdal där en del politiker träffade elever och fick diskutera Kinasatsningen, men det hade vårt lilla parti inte fått information om minsann... :-( ) . Å andra sidan är det alltid roligt att sjunga på landstinget! Positiva människor och vänlig stämning bjuder man på där. Goe liberalen menar att det beror på de gångna fyra åren med borgerligt styre. Själv hävdar jag med bestämdhet att det förmodligen beror på lättnaden efter de fyra åren. Vem har rätt? Ja, det får de lärde tvista om. Det är i alla falla alltid kul att vara där och bjuda på lite sång och musik. Och kören, ja, den är fantastisk. Jag har aldrig tidigare sjungit med ett så positivt gäng. Tack alla!

Lördagen bjöd på flygbladsutdelning i Smedby. Jag , goa dottern med go kompis sprang runt i hyreshuskvarteren och blev av med 400 flygblad på 45 minuter med uppmaningen "Byt regering, byt politik!". Inte illa, va? Samtidigt passade goe liberalen på att besöka Högalids Folkhögskola som hade Öppet hus. Han fyndade och återkom med en styck blå keramikvas inköpt för tio riksdaler. Enligt sägnen försökte han pruta ner till fem, men lyckades inte. :-) Nåja, han betalade tio kronor och vasen pryder nu köksbordet med en jättebukett blandade blomster.

Idag blev det oplanerad Scoutgudstjänst för vår del. Något hade klickat i orgelspelarlistan och kyrkan stod utan kantor. Ja, jag är ju inte överdrivet förtjust i just scoutidén..... Det blir liksom lite för chauvinistiskt och präktigt högeraktigt, men man får ju ställa upp ändå. Kyrkan är ju en viktig del i livet. Det blev en trevlig gudstjänst i alla fall, trots honnörerna och uniformerna (rysning, brrrrr...)

Fotboll under eftermiddagen (Grattis KFF till segern mot DIF vars hejarklack började elda under andra halvlek!) och sedan ett besök på teatern där goe liberalens goe son spelade familjefader och sexfixerad häxa i pjäsen "Lindormen" (Triangelteaterns arrangemang). Spännande, mångfacetterad och tänkvärd uppsättning. Och var man inte rädd för ormar innan så blev man det absolut nu! Förresten, på tal om fotboll: Grattis Kalmar AIK till tremålssegern borta mot Färjestaden i fredags!

Nej, nu lockar sängen. I morgon blir det klädprovning för plastsonen som slutar gymnasiet i vår samt sång- och spelframträdande i Timmernabben. Kanske hinner jag med lite rensning inför bostadsbytet också, det skulle minsann behövas. Go natt!!

Inga kommentarer: