måndag, april 23, 2007

Hej då!

Två herrar försvinner från scenen just idag:

Lars Leijonborg lämnar posten som partiledare i höst. Från och med att beslutet att inte kandidera för omval blev offentligt är Leijonborg död som politiker, och Folkpartiet får på allvar ta itu med frågan om efterträdare. Det tog inte lång stund för spekulationerna att snurra vilt. Blir det Malmström? Björklund? Ullenhag? Sabuni? Persson? Ingen vet, ingen vet. Vad alla vet är dock att Lars Leijonborg är en stor förlorare just nu. För hans personliga del kunde detta ha hanterats bättre. Å andra sidan, han kommer i vilket läge som helst att gå till historien som Populisten med stort fP. Språktesten i valet 2002 glömmer vi inte i första taget. Men Lycka till i fortsättningen, Lars! Jag tror att du får en behagligare tillvaro nu. Det måste ha varit ett par påfrestande månader sedan valet. Simma lugnt nu.

Boris Jeltsin är död. Den ryske presidenten som var hjälte i slutet av Gorbatjev-eran och vars gloria sedan blev allt tyngre av alkoholångorna har lämnat jordelivet. Säga vad man vill, men en profil var han. Skål på dig, Broder. Vila i frid!

6 kommentarer:

Pierre Edström sa...

Varför nämner du inte Birgitta Ohlsson? Är hon farlig politiskt kanske? ;-)

Mats sa...

Byt ut Ohly nu så är bytes karusellen över. Den tjommen skulle inte jag ha förtroende för.

Nicke Grozdanovski sa...

För hon är inte tänkbar som partiledare i fp. Hon är ju republikan för tusan och det håller inte i folkpartiet :-)

Nicke Grozdanovski sa...

Nej det är inte många folkpartister som har förtroende för Lars Ohly, trots att han faktiskt varit med i LUF. :-) så jag är inte förvånad att du Mats inte har förtroende för honom. :-)

Birgitta Axelsson Edström sa...

Vår Lasse får vi ge ett par chanser till tycker jag. Han är OK och har mer att ge tror jag, trots den dåliga starten.

Jan Björklund i partiledardebatt framöver, det kan bli intressant!

Anonym sa...

Lars Ohly lämnade Luf när Leijonborg tog över det kallar jag smart drag bäste Lasse vann (:

Micke Emmaboda