måndag, februari 19, 2007

Fy fabian för regeringen!

Vår högerregering vill göra a-kassan obligatorisk. Vi vet inte med säkerhet hur många som har lämnat a-kassan sedan den efter regeringens förslag blev betydligt dyrare att vara med i. Vänsterpartiet har ringt runt till de fackliga organisationerna och frågat och på det sättet kommit fram till att ungefär 40 000 har lämnat systemet.

Visst är det en tydlig strategi i allt det här? Facket ska sitta och driva in pengar som folk MÅSTE betala. Dels kan facket inte ägna sig åt det som facket ska ägna sig åt, nämligen att verka för sina medlemmars intressen, dels beskär regeringen allas frihet. Med en högerregering får man inte ens friheten att välja att ställa sig utanför a-kassan.

Sanningen är förstås att regerigen inser att med de försämrade villkoren så hoppar folk av. Det kostar för mycket. Samtidigt så vet man att man MÅSTE ha en arbetslöshetsförsäkring, och då gör man om den till en skatt istället. Detta är ett rent fiasko för regeringen.

Men visst är det ett genialt drag att först göra a-kassan för dyr att vara med i och sedan i nästa steg göra den obligatorisk? Förutsatt att det man vill är att göra folk fattigare, beröva dem deras frihet att välja samt stärka statsfinanserna förstås. Fy fabian alltså!

1 kommentar:

Mats sa...

Håller med.
Jag är också antimoderat.
Tycker Folkpartiet ska hålla sig till mittpolitik och socialliberalism.