måndag, december 18, 2006

Mix

Efter en helg i Åtvidaberg hos den goe liberalens släkt så var man tillbaka i selen igen, fast inte riktigt som vanligt. Idag har nämligen Jul-Kul-Kören haft uppsjungning. Tre tillställningar klarade vi av, Stadshuset, Landstingshuset och Regionförbundet. Riktigt roligt var det. Silverbells, Deck the halls, Rudolf med röda mulen, Ära vare Gud i höjd etc etc. Körsång är uppiggande och ökar livsglädjen!

Sen var det fullmäktigesammanträde, det sista för året. En himla massa valärenden, planprogram med anledning av den nya arenan och reviderad budget för 2007 stod på den långa ärendelistan. Det hela gick snabbt, dock inte smärtfritt. Med två representanter för ett odemokratiskt parti blir det gärna lite osmakligt, och det hände även denna gång. Man ska väl bara vänja sig antar jag. De är väl som de är. Mer bekymrande är det att 12 ledamöter från andra partier avstod från att markera mot islamofobin eller vad det nu var man gav uttryck för. Är det så himla svårt att fatta när det är viktigt att stå upp för allas lika värde? Suck alltså.

Sen hoppas jag att vi fortsättningsvis slipper partipolitiska pengainsamlingar i samband med fullmäktigesammanträdena. Jag vet att ungdomsförbund ibland går för långt, men kan inte riktigt acceptera det. Det finns en tid för splittring, en annan tid för enighet. Man måste tänka på det när det står riktigt allvarliga hot för dörren.

Nu har jag ägnat en stund vid TVn (Cityakuten). Dagen blev alltså en mix av upplevelser och erfarenheter. Mix brukar vara bra. Så ska också ett trivsamt samhälle se ut. Vad trist det vore om alla var likadana!

7 kommentarer:

Basse sa...

Kan du utveckla hur pengainsamlingar till gömda flyktingar orsakar splittring?

Är LUFs "tilltag" att med två representanter stå utanför ingången till Hotell Brofästet och skramla med bössor att "gå för långt"?

Ska LUF överge de mest utsatta för att (sd) finns? Jag förstår inte riktigt ditt resonemang.

Birgitta Axelsson Edström sa...

Utanför fullmäktiges möteslokal får man gärna samla in pengar till angelägna ändamål. Problem uppstår när partipolitiskt bundna organisationer gör det.

Dessutom skrev LUF i ett mail att man samlade in pengar för att se vilka politiker som lade pengar i bössorna. Det kan väl ändå inte vara rimligt?

Och det här har inget med sds existens att göra. Det är enbart sunt förnuft, och det har, vilket vi vet, i sin tur absolut inget med sd att göra.

Basse sa...

Okej.
Jag förstår vad du är ute efter.

Mailet är olycklig formulerat om man kan få intrycket att själva syftet med insamlingen är att föra någon slags statistik över generositet.

Däremot vet jag att LUF diskuterade att ge ett symboliskt pris till den ledamot som gav mest, men jag vet inte hur det blev med det. Det kan vara en anledning till att man valde att formulera sig som man gjorde.

Birgitta Axelsson Edström sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Birgitta Axelsson Edström sa...

Så bra, nu var det missförståndet utrett.

Jag hoppas att LUF tog sitt förnuft till fånga och inte satte likhetstecken mellan "icke-liberal" och "icke-generös" och inte heller delade ut nåt pris, symboliskt eller inte.

Basse sa...

De gömda flyktingarna bryr sig nog inte om det är en vänsterpartist eller en folkpartist som skänker pengar. Det gör inte LUF heller.

Humanister finns i alla (riksdags)partier. Tack och lov.

Birgitta Axelsson Edström sa...

Nej, de gömda flyktingarna bryr sig nog inte. Därför behöver man inte använda partipolitiska organisationer i såna syften.
Häpp!