måndag, november 20, 2006

Kör, operation och budget

Igår började vi med sångövningar inför första advent. Ett tjugotal sångsugna samlades på kvällen för att tillsammans sjunga Hosianna, Se din konung kommer och Bereden väg i olika varianter på längden och på tvären. Det är roligt att sjunga och det höjer livskvaliteten flera nivåer! Ni som inte har vågat pröva, ta chansen nån gång. Körsången är en av Sveriges största folkrörelser och det är till och med dokumenterat att man mår bättre och är mindre sjuk om man sjunger i kör.

Idag åkte min lilla mamma till universitetssjukhuset i Linkeboda för att få en ny hjärtklaff. Det är numera en rutinoperation sägs det, och resultaten brukar bli slående. Det är ändå lite känsligt att nån ska gå in i hjärtat och peta på min mamma. Jag håller tummarna. I morgon gäller det. Om allt går vägen lär jag ha en turbo-mamma till vintern! Hon har gått på lågvarv länge så det kanske blir en chock för omgivningen. Svisch bara!

Politiken rullar vidare. Hyreskraven måste ner, arbetstidslagen måste följas, snöröjningen är ett måste i det kalla Norden, kommunens inkomster är föränderliga.... Budgetsamtalen är inte alltid att karakterisera som roligheter, men de är nödvändiga att ta tag i. Tur att vi försöker hålla högt i tak under diskussionerna! Motsatsen vore nämligen förödande.

Inga kommentarer: