söndag, juli 30, 2006

Salve!

Idag har vi varit på medeltidsmarknad i Salvestaden där dottern har sitt sommarjobb. Riktigt roligt faktiskt! Bäst var nog Jens Narr med sin ekivoka underhållning ;-) Den goe liberalen håller nog med mig, men det vågar han inte erkänna... Rader av medeltida hantverkare trängdes för övrigt med musiker och mängder av besökare, och var det inte själva Albrecht av Mecklenburg som man såg spionera på drottning Margareta?? Spännande, spännande!

Frågan är dock om sommarens publiksiffror i stort kommer att ge Salve fler chanser. Jag är ganska orolig. Jag tror på idén, men vi måste nog se till att hantera Salve för vad det är och inte tro att det är en turismanläggning i mängden. Förståelse för det förflutna är viktigt att föra vidare till barn och unga, och det är där Salve har sin främsta uppgift.

Men usch så trött man blir av den här värmen. Kan den inte lugna ner sig lite och ge oss lite välsignat regn och en aning andrum? Måste det vara så himla varmt bara för att det är sommar?? Med risk för att anses hädisk (men jag tror att Han har humor!): Säga vad man vill om Gud, men det han gör, det gör han ordentligt!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! Jag sökte på google efter hur man söker sommarjobb på salve och fick upp din blogg. Jag undrar hur din dotter fick sitt sommarjobb? Jag skulle vara väldigt tacksam för ett svar!
maila gärna till alv-a@hotmail.com

Tack på förhand!
//Alva