torsdag, juli 27, 2006

Lasses besök

















Jo, Lasse Ohly var ju här igår! Det blev besök i Kalmar, en himla massa intervjuer samt tältmöte på Klintagården. Allt gick bra. Samtidigt passade vi på att dela ut material både i Borgholm och i Köpingsvik. Jag skulle vilja ge en speciell guldstjärna till kamraterna i Borgholm som stod med ett bokbord på torget i stort sett hela dagen i denna kvävande sommarhetta. Bra gjort kamrater! Och naturligtvis ska en guldstjärna gå till Kintagården för ett riktigt trevligt arrangemang!

Vi i Kalmar bjöd ut partiledaren till Salvestaden. Ni ser på bilderna hur han blev klädd till riddare i rustning, kämpade med den äran (såna kämpatakter ska vi alla rödingar se till att ha i valrörelsen!) samt slår ett mynt (rent fysiskt alltså. Vi i partiet brukar inte var så bra på sånt i bildlig bemärkelse). Dessutom hann han med att smida en krok (nåja, med viss hjälp, okej....). Undrar vad han ska fånga med den? Röster kanske?

Tack till Salvestaden för visning och för den välsmakande maten! Ni har hjälpt oss att lära mer av historien. Det kan alla behöva, även de ungdomar från KDU som delade ut hat-flygblad om "kommunism" vid Klintagården igår kväll. Skäms! Respekt för andra är en grundläggande princip i en demokrati, och jag trodde dessutom att även vänsterpartister hade rätt att känna sig välkomna i kristna sammanhang liksom alla andra. Eller har KDU rätt att stänga folk ute tvärtemot vad Kristus själv gjorde?

3 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

kd- ungdomarna har glömt bort all blod och fördomar som har präglats i kristendomens namn. Men vi är så anständiga att vi inte ankalagar de för att använda sig av så "bloddrypande" namn som Kristendom. Vi är så pass kloka vi vänsterpartister att vi kan skilja på då och nu. Det kan inte dessa "religösa" ungdomar.

Birgitta Axelsson Edström sa...

De kan inte skilja på det VI vill och det ANDRA har gjort heller. Det är det mest tragiska av alltihop, oräknat det faktum att de lyckades få våra kamrater att känna sig ovälkomna. Trist!

Anonym sa...

Great site lots of usefull infomation here.
»