torsdag, juli 13, 2006

Konfliktbearbetning?

Även om det är lugnt på politikfronten här på hemmaplan så sker det en massa elände på andra håll i världen. Vad sysslar exempelvis Israel med? Denna konflikt har varat så länge att man börjar bli avtrubbad. Det är farligt. Ju längre bort, desto lättare är det att inte bli berörd. Men det handlar ju om människor som förlorar hem, familj, liv, allting..... Medan vi sitter i sommar-Kalmar och ojar oss över solen, kvava nätter eller det uteblivna regnet. Man skäms.

Och en sak till: TV har idag visat Zidanes skallning säkert sjutton gånger. Skallningen rättfärdigas genom att det skulle vara OK att ge igen för muntliga förolämpningar. Vilket skämt. Jag kanske kräver det orimliga, men jag tycker att man inom idrott på den nivån ska lära sig att hantera sånt utan att ta till fysiskt våld. Därmed inte sagt att det är fritt fram att förolämpa motspelare och motspelares familjer. Självklart inte.

Fast å andra sidan, det hela är ju tecken på att mänskligheten inte har blivit speciellt mycket klokare sedan tidernas begynnelse. Världen ser ju ut som den gör eftersom konflikter hanteras på fotbollsplan och i Mellanöstern på samma sätt som treåringarna gör i sandlådorna i våra bostadsområden. "Tar du min spade tar jag din hink och kastar du sand på mig kastar jag dubbelt så mycket på dig och siktar på ögonen" etc etc.... Trist.

Tur att vi i Kalmar är så mycket bättre.

Hmm.

Nej, det är fult att ljuga. Och snart är det val.

2 kommentarer:

Mats sa...

Hej,

Jag håller till fullo med om att på fotbollsplanen och alla andra platser där idrott utövas så är fysiskt och verbalt våld totalt förbjudet.
Det är viktigt att redan i tidiga år helt ta avstånd ifrån tendenser som de Materazzi och Zidane visade upp. Där har vi alla ansvar, men speciellt föräldrar, ledare och tränare.

Anonym sa...

Very best site. Keep working. Will return in the near future.
»