måndag, juli 31, 2006

En grå välkommen dag!

Grått och mulet, äntligen! Fast en aning mer (läs "otroligt mycket mer") regn skulle jag vilja önska mig, fast hur påverkar man vädret? Jag drar mig till minnes en liten seriestrip som vi använde i förra valet. Man ser en man montera bort ett helt fönster medan det är full snöstorm ute. Hans hustru (eller sambo, vad vet jag) protesterar förstås klokt och högljutt: "Vad gör du? Tar du bort fönstret mitt i vintern??" och får svaret "Ja, tänk vilket inflytande vi får på utetemperaturen!" Detta illustrerar förstås hur EU-anhängarna argumenterade inför EU-valet. Samma typ av argumentation hade de för övrigt också när vi röstade om EMU. Och hur gick det med påverkansmöjligheterna i EU?

Svaret är ganska givet. Ungefär lika bra som om jag skulle sätta igång alla vattenkranar och duschar hemma så att vattennivån stiger upp till takhöjd och tro att det skulle påverka regnandet och åskan. Pyttsan.

Nåja, det kommer behagligare tider i höst, utan dumma påverkansförsök. Redan ikväll kan det förresten bli riktigt trevligt, med eller utan regn. KFF spelar borta mot Helsingborg och liberalen och jag ska tillsammans med dottern försöka få plats invid någon av stadens storbilds-TV-apparater. Heja KFF!

Inga kommentarer: