måndag, juni 05, 2006

Sången ädla känslor föder

Efter en solig helg i Åtvid har vi då återigen landat i Kalmar. Konfirmation och träffar med släkten klarades av på ett gemytligt, avslappat och varmt sätt. Väl hemma i Småland blev det sedan full rulle på en gång!

Ikväll var det konsert i Kalmarsalen med en nordisk-baltisk kör. Jag hade fått hedersuppdraget att vara konferencier på tillställningen. Vi fick uppleva ett musikaliskt collage av kristen körmusik kryddat med lovsångsdans och folkdans. En sällsynt harmonisk blandning blev det. Den goe liberalen satt på första bänk och verkade må gott. Själv var jag mest skräckslagen över risken att snubbla på den långa kjolen i trappan på väg upp till mikrofonen, men jag klarade mig liksom mina framtänder. Jag trampade inte på mikrofonsladden och välte inget notställ. Men det är klart, manuskriptet höll jag väl inte heller... Vi avslutade med Carl Bobergs "O, store Gud" på alla de språk som var representerade i kören (finska, norska, lettiska, litauiska, estniska, litauiska samt svenska) och äntligen fick vi i publiken vara med på ett hörn. Skönt! Det är sant som man säger: Sången ädla känslor föder. Man blir glad av det. Tack ni alla som var med!

Förresten tycker jag att det är en mänsklig rättighet att få sjunga i en stor kör åtminstone någon gång i sitt liv!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt med sång och musik, själv vågar jag inte sjunga, det ställde min sånglärare till med när jag gick i skolan,han tvingade mig att sjunga solo på alla ställen han kunde plocka in mig, minns med fasa när han ryckte hårtussar av sig om jag sjöng en ton fel, han hade en tro på att jag skulle bli sångerska.Minns en gång i Kyrkan jag var så rädd så jag svimmade.
Sedan dess vågar jag inte ens sjunga när jag är ensam /Kram. Agneta

Anonym sa...

Du skulle inte bli glad över min röst i din kör! / irene

Birgitta Axelsson Edström sa...

Jag är glad över ALLA röster i kören. Ni är båda varmt välkomna! Men något som gör mig arg är alla gamla historier om musikansvariga lärare i gamla tider som genom klumpighet har sett till att så många känner sig helt utskåpade när det gäller sång. Kram på er!

Anonym sa...

Hey what a great site keep up the work its excellent.
»