söndag, maj 14, 2006

Snurr på tillvaron

Har ni sett Cirkus Cirkör någon gång? Om inte, håll ögonen öppna! Verksamheten är värd all uppmärksamhet. Vi (undertecknad, några tjänstemän och andra) fick i fredags möjlighet att besöka den i Botkyrka. Vilken höjdare! Kulturskolan planerar att starta ett nycirkus-projekt från 2007-2008 och vi skulle titta lite närmare på vilka möjligheter som ett samarbete kan ha. Därmed fick vi oss till livs en strålande presentation samt en timmes pröva-på-akrobatik. Gissa om det var en syn! Otur, eller snarare tur, att ingen hade kamera med sig..... Fast vem kan tro att vi gick på lina, kastade oss handlöst baklänges ner från över 1,5 meters höjd samt hängde i trapetser vid vår ålder? Kan ni se en snurrande ordförande, en kulturskolechef hängande i knävecken eller förvltningschefen och administrativa chefen i dubbelkullerbytta? Jag lovar, det har hänt! Och vi hade himmelskt kul. Ledbrutenheten i lördags var värd upplevelsen. I alla fall för min del.

Solen höll ju sedan i sig under helgen, nästan i alla fall. Vi passade på att grilla lite hemma hos mina föräldrar och sen blev det kyrkan i morse med konfirmation. Riktigt mysigt. På det hela taget var jag nöjd med helgen, trots att jag inte hann (läs: valde bort) att städa och alltså måste lägga kvällarna i veckan på denna underbart stimulerande sysselsättning. Den goa liberalen satte dock upp vädringsspärrar på våra sovrumsfönster, så nu får vi frisk luft bland dammet. Gott!

Sorgligt nog har min gamla lila-vita trotjänare DBS fått egna fötter, alternativt ny matte. Vi märkte ikväll att den hade lämnat cykelrummet i källaren. Saknaden är kännbar. Vi har trots allt delat en massa trampande i över femton år. Snyft. Trots att jag och liberalen sprang runt och letade i grannskapet så är den borta. För att se det från den ljusa sidan så känns det trösterikt att veta att även om man är gammal, sliten och lite skröplig så finns det nån som ser en som attraktiv. Farväl, min kära cykel! Hoppas du har det minst lika bra i ditt nya hem och slipper ligga i nåt dike och frysa.

Helgen både började och slutade således lite snurrigt. Nåja, man överlever.

4 kommentarer:

Pierre Edström sa...

Knappast en nyhet att du är snurrig väl? ;-)

Birgitta Axelsson Edström sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Birgitta Axelsson Edström sa...

Det är ganska stor skillnad mellan att snurra och att vara snurrig. Och nu menade jag det förstnämnda, virrpanna där!

Pierre Edström sa...

Logiska kullerbyttor är du ju annars rätt bra på ;-).