måndag, maj 01, 2006

Det regnar på första maj, so what?

Mina vertikala kontakter ska jag kanske inte skryta så mycket med. I hällregn och i 6 graders värme fick vi idag genomföra årets första maj-tåg. Jag hade ju helst sett att vi hade haft solsken och 16 grader, men ack så fel jag hade. Mina lilltår har inte tinat upp än. Ska nog försöka få lite värme av Pierre i tv-soffan strax....

För övrigt gick det dock riktigt bra. Bra talare, som speglade bredden i vårt parti på ett utmärkt sätt, fika som smakade riktigt smaskigt efter regnpromenaden och dessutom god musikunderhållning. Dagen ger positiva minnen! Utöver det tror jag att vi kan se fram mot en livlig valrörelse. Startskottet gick på något sätt idag. Nu ger vi järnet!

Och då gäller det att inte klaga. Det finns ju de som har det värre. För det första tänker jag på Älghults musikkår som hade blåfrusna fingrar men ändå spelade så att det hördes över hela Funkabo. För det andra tänker jag på dem som inte har fått uppleva styrkan i kollektivet på Första maj. Och för det tredje, och det är förstås viktigast, tänker jag på alla dem i världen som har betydligt större problem än en regnig dag. Det finns människor som saknar tak över huvudet, mat för dagen, hälsa, familj, släkt, vänner.... Där finns det verkliga problem. Och det är främst för dessa människors skull som vi ska demonstrera den första maj och dessutom arbeta politiskt årets alla andra dagar. Det är dem vår strävan efter rättvisa och solidaritet gäller. Och det är för deras skull som det är vår skyldighet att aldrig ge upp.

Oavsett om det regnar eller inte.

3 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

tack för en trevlig och bra genomförd första maj. Nu ger vi järnet så att inte din liberals parit och deras kompisar kommer till makten någonstans. Upp till Kamp :-) Sådana här dagar stärks kampviljan radikalt och då är faktiskt lite regn behjälpligt.

tomasrj sa...

Som jag skrev: lite regn stoppar inte en revolution! Tack för bra arrangemang.

Birgitta Axelsson Edström sa...

Tack för att ni var med! Nu gäller det att fortsätta jobba!