söndag, april 02, 2006

En lugn vårhelg?

Årets första riktiga vårhelg har nu passerat. Det känns i luften att vintern börjar ge sig av nu. Jag kan dock inte släppa taget riktigt än. Det är bäst att räkna till tio innan man räknar ut kung Bore på allvar. Sommarskor på Seaten blir det inte riktigt än i varje fall.

Jag trodde att det här skulle bli en lugn helg utan schemalagda aktiviteter och bekymmer. Antibiotikan tog slut i fredags, så nu var bekymren ur världen. Trodde jag. Istället så vaknade jag igår morse och kände att det kliade lite grann under ena armen. Konstigt kändes det också, lite knottrigt så där. Nåja, jag sov vidare en stund. Nästa gång jag vaknade kliade det på andra armen. Och sen var eländet igång. På benen, på armarna, på ryggen, ja nästan överallt kom det stora röda upphöjda utslag som kändes som om de var fulla av myror. Plastsonen satte filen i halsen och dottern höll på att få krupp. Liberalen fick ge sig iväg till apoteksmonopolet för att inhandla medikamenter, och det gjorde han, snäll som han är. Det hela gav med sig efter ett par timmar, men en del fläckar har jag fortfarande kvar. Den käre liberalen menar att "det röda som inte är som det ska" är partimärket jag alltid bär på min jacka. Från mitt perspektiv är det nässelutslagen. Och det är jag som har rätt!

Mitt i nässelutbrottet ringde man från kyrkan. Det saknades en organist till söndagens gudstjänst, så den uppgiften tog jag också. Resten av dagen har gått åt till att tvätta, städa och stryka medan Pierre har slitit hund på radiosporten. Precis innan han kom hem hände förresten helgens andra vas-vältning. Jag och dottern lyckades igår, och idag fixade hon till det på egen hand. Ny duk på bordet, än en gång fram med strykjärnet....

Den lugna helgen i det Axelsson-Edströmska hemmet resulterade alltså i två omgångar av "torka köksbord, golv och stolar", ett styck nässelutbrott, åtta timmar på radion, två timmar i kyrkan och en himla massa "sköta-hem-och-hushåll-aktiviteter". I morgon blir det "Hemma hos"-reportage här. Hur normalt är två politikers liv egentligen? Även utan beaktande av de skilda ideologierna så verkar det ju vara rena kaoset!

Inga kommentarer: