onsdag, mars 22, 2006

Stackars kd!

Jag läste idag i det förtreffliga lokalorganet att kristdemokraterna har blivit sura över TVs reportage om kd och "bögfaktorn" i söndags kväll. Det timslånga programmet var tydligen både vilseledande och lögnaktigt. Stackars kd.

Om jag inte minns fel var det ett annat parti som granskades i en hel serie program för ett tag sedan. Minns ni? Också de programmen var vilseledande och grundade sig på tvivelaktiga sk fakta. Upprörde det kd? Nej då, inte ett dugg. Programmet om kd var en liten vindpust i förhållande till den orkan som vi fick efter oss. Hur många gånger har man som medlem i detta vänsterparti efter dessa program blivit kallad både för kommunist, sovjetälskare och icke-demokrat? Men vem bryr sig? Inte kd i alla fall.

Ni lär få se mer av dessa "dokumentära" reportageprogram i TV och andra media fram till valet. Det gäller bara att vänja sig. Det gäller även kd. Det finns nämligen inte ett parti som inte har lik i garderoberna. Den stora utmaningen är att trots detta oönskade garderobs- och historieinnehåll formulera en politik som håller för framtiden.

Men det är klart, jag förstår kristdemokraterna. Att positionera sig och formulera sig kan inte vara lätt om man både ska ha stöd från moderniseringsfalangen OCH från den ultra-konservativa kristna högern. Jag avundas dem inte.

3 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

De är bra att man börjar granska de andra partierna med och Kd´s reaktion är väldigt intressant att se. "Den som är utan synd får kasta första stenen" detta gäller tydligen inte kristdemokraterna :-)

Birgitta Axelsson Edström sa...

Du har rätt. Jesu förhållningssätt gentemot kvinnan som hade begått äktenskapsbrott är både klokt och föredömligt. "Den som är utan synd må kasta första stenen." Det resonemanget kan vi använda i många sammanhang. Gjorde fler det i politikens irrgångar skulle vi nog på ett effektivt sätt kunna återfå förtroendet för både demokrati och politiskt arbete. Det tror i alla fall jag.

tomasrj sa...

Här behöver man ju inte tillföra något, när ens kloka partikamrater redan sagt allt!